David Orlic: "Sluta trycka ut en massa reklam. Bjud in till dialog istället."

Företagen måste sluta ljuga – det har blivit för dyrt eftersom människor genomskådar det. Istället måste företagen börja göra nytta. De ska sluta med att trycka ut en massa reklam och i stället bjuda in till dialog och engagemang.
David Orlic, Volontaire, piskrappar företagen och ger reklambranschen en ledstjärna [källa]10 svar till “David Orlic: "Sluta trycka ut en massa reklam. Bjud in till dialog istället."”

 1. Matthieu skriver:

  Självklart.

 2. Komma skriver:

  Håller med föregående talare. Självklart > Old news!

 3. Bert skriver:

  Ska bli intressant att se vad David O och Volontaire levererar bortom en massa självklara statements. Sluta snacka och börja leverera istället.

 4. Mina skriver:

  Håller med Bert. Trött på Volontaires tjat, det där har ju alla nystartade byråer "gått ut med" sedan 1991. De enda som levererat på snacket fullt ut är gamla TBWA.

 5. Mattias skriver:

  Mycket hålla-med-ande här.

  Matthieu och Komma: Jo, det här är säkert 'självklart' för många av oss, men sett till hur många som inte verkar ha insett det kan det vara värt att upprepa.

  Bert och Mina: Det känns rätt icke-konstruktivt att kritisera Volontaire. Det fyller ju snart knappt två månader. Ge dem lite tid. I mina ögon och öron är de i alla fall på rätt spår.

 6. Magnus Jakobsson skriver:

  David är svinsmart.

  Sen återstår, trots detta, att se vad som händer. Det är ju som alltid en rad variabler som ska falla på plats på ett tursamt sätt.

  Mattias, du måste blogga mer. Detta duger inte.

 7. Mattias skriver:

  Magnus Jakobsson: Det ska bli helspännande att följa Volontaire.

  Och jag gillar att du sätter press på mig. Just nu är det väldigt mycket bara. På alla sätt. Men jag återkommer snart. Det gör jag alltid. Själv har du lagt ner bloggandet såg jag.

 8. Anonym skriver:

  Ja, men det beror på att samhället hatade mig. Samhället älskar ju dig, så det är ju bara att tuta och köra.

 9. Legolas skriver:

  Magnus, det är ingen som hatar dig, hur mycket du än vill få det till det. Det är helt enkelt inte så, och det får du lära dig leva med.

 10. Mj skriver:

  hahaha.

  Du vet inte hälften. Men fan, jag tar motsatsen till hat vilken dag som helst!

  tack.