En stilla önskan om att träffas på Lokal

Det kom ett brev till jobbet för ett par veckor sedan. Och jag hörde häromdagen att man på Goss och Forsman och ANR hade fått ett likadant. Det hela låter ju både kul och kravlöst. Vi är några som börjar droppa in där på tisdagarna. Kanske är det början på någonting nytt.

Brevet
Går du också hem vid fem?
Nyligen blev en avgående byråledare utfrågad på ett av ytterst få mingel för oss som jobbar med reklam. Du som var där vet att det kom att handla om stans reklambransch. Den skiljer ju sig en smula från den i hufvudstaden. ”När klockan är fem går folk hem till sitt – så funkar det här i Göteborg”, sa han och la till: ”Det är synd”. Det är lätt att hålla med honom; det är förbaskat synd.

Som tur är finns det sätt att få det att funka annorlunda. Vi kan ju börja ses ibland istället för att gå hem. På tisdagar till exempel (det är en bra dag). Ja, varje tisdag. Och nä, du behöver inte dyka upp jämt. Kom när du kan och vill. Ett förslag är att vi ses på Lokal. Kyrkogatan 11 är ju nära för de flesta. Dessutom är de schyssta nog att ge oss 10 procent på allt som går att dricka och äta (på bottenvåningen). De öppnar runt fem och håller öppet till sent. Hur låter det? Ta med dig några som du jobbar med. Vi ses.10 svar till “En stilla önskan om att träffas på Lokal”

 1. Johan skriver:

  Var där härom veckan. Rätt soft.

 2. Anonym skriver:

  Även jag har fått det. Men, eftersom jag är nykterist så…

 3. Mattias skriver:

  Johan: Vi ses på tisdag!?

  : Nä, den gubben går inte. Jag hoppas att vi syns där.

 4. Anjo skriver:

  Impossible is nothing, vi kanske ses, herr Åkerberg.

 5. Fredric skriver:

  Bra och kul initiativ men det var väldigt styltigt skrivet, tycker jag.

 6. Mattias skriver:

  Fredric: Jag håller med. På båda punkterna.

 7. Therese skriver:

  Och redan har det börjat poppa upp trevliga traditioner i samband med dessa träffar. Som exempelvis spontant uppgiftsutdelning när vi inte hittar svaren. Hur gick det med redovisningen från mobil-mässan Mattias?

 8. Pontus skriver:

  Fint brev. Räkna med mig fortsättningsvis.

 9. Kontaktmannen skriver:

  Jag fick också ett brev. Tyvärr stack jag hem med förhoppning att mina yngre och -flinkare-kollegor skulle sluta upp, vilket de inte gjorde.

  Får se om jag kan skärpa mig i veckan…

 10. Sänder dessvärre radio på tisdagkvällar och försöker då hinna dit från jobbet. Men vad gör man. Lokal är väl förövrigt ett ganska nödigt ställe? Kul med snigelpost though. Jag ska nog vara glad istället.