Imorgon gästtycker jag i Resumé

I sällskap med Ulrika Good, Nina Åkestam och Niclas Strandh kommer jag att skriva gästkrönikor i Resumé en gång i månaden fram till sommaren. Ulrika och Nina har redan startat. Imorgon torsdag kommer min första krönika – i papperstidningen och på webben. Här är de första 58 orden:

Någonting är ruttet i den svenska reklambranschen. Du behöver bara dra upp huvudet ur sandlådan för att se det klart. Vi verkar ha gjort det till en vana att slänga skit och spy galla över det våra konkurrentbyråer åstadkommer. Vi väljer att döma framför att berömma. Och våra ord i debatter, kommentarer och krönikor luktar avundsjuka och missunnsamhet.

Läs alla orden imorgon. Ventilera sedan dina tankar på Resumé och här på Please copy me.

Läs också
Kontaktmannen: Diagnostisering av den förbittrade reklamarbetaren.8 svar till “Imorgon gästtycker jag i Resumé”

 1. Uki skriver:

  Ett beröm: Det låter spännande. Jag kommer definitivt att läsa hela krönikan i morgon.

 2. Aludd skriver:

  Jag ser fram emot detta. Jag tycker att det är helt vansinnigt att man kan få kommentera anonymt, det uppmuntrar till den pajkastning du talar om. Kul att läsa allt imorgon!

 3. Ulrika Good skriver:

  Låter som det kan bli jättebra. Ser med spänning fram emot imorgon.

 4. Helena skriver:

  Det är nog för att Please copy me inte håller på och spyr galla som jag gillar bloggen. Kommentarerna brukar också vara nyanserade. Till skillnad från hur Resumé är, där mycket går ut på att klanka ner på andra byråers kampanjer. Man lär ju sig otroligt mycket av att läsa om och titta på vad andra byråer har gjort.

 5. Frida skriver:

  Riktigt bra krönika Mattias!!

 6. Kontaktmannen skriver:

  Mycket bra krönika. Hoppas bara att de som behöver den bäst tar sig tid att läsa.

 7. Oskar skriver:

  Jag tror möjligen att din krönika har gjort susen. Läste detta på Resumé nyss (http://www.resume.se//nyheter/2009/02/24/ruth-och-kulhorn-bakom-lot/) och scrollade som vanligt ner efteråt läsningen och gjorde mig beredd på de vassa och spydiga kommentarerna, som man alltid finner under varenda reklamnyhet på Resumé.se. Men vad möter en under artikeln om inte tre stycken vänliga och uppmuntrande inlägg totalt befriade från den sedvanliga cynismen och sarkasmen.

  Jag tror du ska ta åt dig en del av äran. Bollen är definitivt i rullning nu. Bra jobbat!

 8. Henrik Eriksson skriver:

  Bra initativ Mattias. Jag håller med dig till fullo!