Varför får inte jag när ingen annan får?

Alla vill ha en, men ingen har någon. Egentligen är det rakt orättvist. Jag menar, varenda art director har ju en. En assistent. En ad-assistent. Men vi som skriver har ingen vid vår sida. Ingen enda av oss är välsignad med en copywriterassistent. Varför är det så?

Min copy-ass skulle få närsomhelst få korrläsa mina texter, trippelkolla fakta, vara ett språkligt bollplank, spela mig i låånga möten, bunkra kunskap och rädda mig ur krampsituationer. (Någon som är intresserad?)

Saknar du en copywriterassistent?   21 svar till “Varför får inte jag när ingen annan får?”

 1. Anjo skriver:

  Vi kanske helt enkelt är väldigt mycket mer kompetenta än de där färgmänniskorna, Mattias? 😉

 2. Urban Johansson skriver:

  Ha ha.. låter som ett roligt jobb. Jag ställer upp!

  Jag är bra på att vässa pennor också!

 3. Stefan skriver:

  Har aldrig saknat. Ge fan i mina texter, brukar jag säga. Det blir liksom bäst då. Kontrollfreak? Jag? Nähä du!

 4. Helena skriver:

  Ta emot en praktikant!

 5. Mårten Gås skriver:

  Nu räcker det. Mig veterligen är du relativt ny i branschen, är ung och jobbar på gammelbyrå. Du verkar inte heller ha vunnit så mycket reklampriser. Mr Hybris, ta en kall öl. Det är det du behöver, inte en assistent. Och sikta på reklampriser inte bloggpriser.

 6. Mattias skriver:

  Mårten Gås: Haha. Ja, nu räcker det. Det du har missat är min glimt i ögat. Eller för att vara riktigt tydlig: jag söker inte en assistent, jag undrar varför inte yrkesrollen finns.

  Men tack för sparken, den lär ha önskvärd effekt.

 7. Andreas skriver:

  Hoppas att du är ironisk Mårten Gås. För det går inte att tolka dig på annat sätt. "Satsa på att vinna reklampriser"? Fjant!

 8. niklas skriver:

  intressant.

  jag gjorde min praktik som copy-ass.

 9. Olle Nordell skriver:

  Vi har en sk kreatörsassistent i vår egen Ludde. Förra året hette Ludde Kalle, men Kalle går nu på Berghs. Ludde berikar oss på alla möjliga sätt, är tillgänglig i vårt kollektiva kreativa jobb och för planner. Dessutom är han rolig, proper och lappar ihop ev trendluckor som uppstår. Alla borde ha en Ludde.

 10. Berg skriver:

  En assistent är väl bra och så. Men själv skulle jag hellre önska mig en liten, liten kamrer.

 11. Anjo skriver:

  Åkerberg är en jäkligt ödmjuk kille, så det där med hybris, hmmm…

  Mattias >> du kan få bli min assistent när du vill.

 12. Desiré skriver:

  Jag kan då kanske vara den första på den positionen. Fast det tillkommer en del annat till tjänsten också.

  / Copyassistent

 13. Kontaktmannen skriver:

  Och du, Mårten Gås, verkar vara i behov av en fet jävla smäll.

 14. MJ skriver:

  Jag testade att vara min egen copyass en gång. Det gick åt helvete.

 15. ViktorByhr skriver:

  Jag kan vara din Copy-ass, jag kan dessutom kick ass, precis som du kan göra om jag inte sköter mig. Den du.

 16. Mattias skriver:

  Anjo: Det bara måste vara så. Vem behöver en assistent – egentligen?

  Urban: Du är välkommen. När kan du börja?

  Stefan: Ensam är bästa copywriter. Och en assistent ska ju inte lägga sig i såklart. Bara skriva.

  Olle: Var beställer man en Ludde?

  Desiré: Vad tillkommer?

  MJ: Har hört att har man väl testat testar man ALDRIG igen.

  ViktorByhr: Det känns så oändligt tryggt att veta.

 17. Daniel skriver:

  Välj mej, välj mej..!

 18. Fredric skriver:

  Det är kul att du tar upp det. Jag och min forne copyvapendragare har också diskuterat detta. En copy (kreatör) har ju ofta en oändlig spelplan att täcka upp, med allt ifrån långsiktiga strategier till små skitkorr eller böljande brödmassor. Då skulle det verkligen vara bra att ha den där flinke mittfältaren som möter och passar vidare. Ring Berghs.

 19. Desiré skriver:

  Mattias:

  Diverse assistentgöra. Men det får man leva med när man ännu inte är utbildad. I guess.

 20. Jonas Svedin skriver:

  Jonas – Copyass. På riktigt.