Boktipset.se – för dig som knarkar böcker

www.boktipset.se

Jag är inte killen som läser mycket böcker. Inte om man med böcker menar Strindberg, Hemingway och Doris Lessing. Jag brukar dock trösta mig med att jag fortfarande har de bästa böckerna kvar att läsa. (Däremot läser jag mer facklitteratur, tidskrifter och bloggar än vad som är nyttigt för en någorlunda vuxen man.)

Om böckerna du läst, inte läst eller vill läsa handlar Boktipset.se. Tanken är det ska bli "Hela Sveriges bokhylla", en social knutpunkt där medlemmarna betygsätter sina böcker, hittar likatyckande och utökar sin "vill-läsa-hög". Sajten smygöppnar idag tisdag. Att bli medlem kostar noll kronor. Börja bygg din bokhylla!

Vad läser du? Och i vilka mängder?

***

Kolla också
Resume: TV4 och Bonnier startar boksajt
Times spent alone: Reading List (tipstack till Hanna Björk)6 svar till “Boktipset.se – för dig som knarkar böcker”

 1. Lou skriver:

  Jag läser det jag kan få tag i. Har jag redan påbörjat en bok drar jag mig inte för att köpa en hel hög med nya. Problemet uppstår när jag vill läsa alla samtidigt. Men om det är något jag läser mest och oftast är det mina modetidningar.

 2. Fredric skriver:

  Kul att du tar upp det. Jag är nog en facklitteraturjunkie som har det mesta i hyllan. Terrorism, Kabbalah, retorik, dramaturgi, script writing, fotografering, pyramider, Dalai Lama och mycket annat står och trängs med stora avslöjanden och tjuvars marknad av Guillou, diverse Beatles-biografier samt icke att förglömma; alla design- och inredningsböcker. Och det är ändå inte allt.

 3. Nicke skriver:

  Ja, och där gick en halvtimme av min arbetstid. Nu är det lunch.

 4. Desiré skriver:

  Jag läser det mesta. Det som passar mig för tillfället; allt från Facklitteratur, mycket Indien har det varit, till biografier (jag älskar biografier) och chicklit (det skulle jag förstås aldrig ha erkänt). Senaste boken jag läste var "Nya Ord till Salu". Just nu är det Alex Schulmans "Skynda att Älska".

  Så är det med det.

 5. Halle skriver:

  Just nu Don DeLillo och Phillip Roth. Men vill du läsa en riktigt bra amerikan ska du läsa Richard Ford.

 6. Omer Rosenbaum skriver:

  Den är nästa generation av sociala nätverker, specieliseras nätverker.

  Hoppas den kommer vara musik version till Boktips.