IFK och ANR gör konst av ÖIS-förluster

Ikväll är det fotbollsderby på landets solsida. IFK Göteborg tar emot Örgryte IS på Gamla Ullevi (den nya alltså). För att piska upp stämningen har IFK och ANR gjort en kampanj som driver en smula med de ”lite finare” Örgryte-supportrarna.

I förra veckan bjöds lagets anhängare in till vernissage av utställningen ”Riktiga lirare”, där konstnären Erik Nissen Johansen skildrat 120 år i fotbollens finrum. Champagne, snittar och en stråkorkester mötte de fotbollskonstintresserade på Galleri Ferm. Då konstverken täcktes av visade de uppsluppna farbröder som firade trots att deras lag just åkte på derbydäng. Stråkmusiken övergick till ”Heja Blåvitt” i upptempo, och champagnen och snittarna byttes ut mot starköl och varmkorv. De blåröda försökte trots kallduschen hålla god min.

Kampanjsajten www.riktigalirare.se

Inbjudan

Copyn
Med anledning av att Göteborg återigen har fyra lag i allsvenskan, visar Erik Nissen Johansen en retrospektiv utställning om 120 år i fotbollens finrum.

Torsdag 16 april
Galleri Ferm, Karl Gustavsgatan 13, Göteborg
Avtäckning kl. 18.00
Vi bjuder på mousserande vin och tilltugg.
Varmt välkommen!

Vernissagen

Korta reflektioner
Ja, vad ska man säga? Knasigt. Kreativt. Och konst. Heja Blåvitt!

Vad tycker du?

***

Läs också
Resumé: Så blåste ANR ÖIS-överklassen i Göteborg