Volvo V50 låter mottagaren tänka själv

Med Volvo V50 kan du köra 116 mil på en tank; den drar i bästa fall bara 0,45 liter milen. Det är bra såklart. Forsman & Bodenfors har uppdraget att förklara att det är bra. Och hur bra det är. Det gör man i en omfattande kampanj i tv, utomhus och i dagspress.

Utomhus

Copyn
116 mil på en tank.
Nya Volvo V50 DRIVe. 0,45 liter/mil.

Reklamfilmen

Korta reflektioner
Det här tycker jag är riktigt bra kommunikation. Den är snabb, enkel och låter mottagaren sluta cirkeln. Det viktiga går fram på ett fullständigt tydligt sätt. Mer finns inte att säga.

Jo, förresten. Här på jobbet har vi diskuterat själva hantverket. Många tycker att den är för snygg, för tillrättalagd och retuscherad. Några skulle hellre sett ett mer fotorealistiskt manér som påminner om det i filmen. Mer äkta. Jag vet inte jag. Reklam handlar ju allt som oftast om en förhöjd verklighet där både folk och fordon är ett par snäpp vackrare än på riktigt. Så för mig funkar det här.

Vad tycker du?

***

Läs också
Resumé: Volvos nya långkörare
Pers värld: Snäpp upp för Volvo
Aftonbladet: Succé för frusna modeller