En fullständigt revolutionerande dryckesautomat för kunskapstörstiga

Det mest spännande webbverktyget around just nu är tveklöst Wolfram|Alpha. Det är en kunskapsmotor (inte sökmotor; Google kan vara lugna) som spottar ut prydliga, överskådliga och omfattande uppgifter om typ allting du vill veta. Den kan göra det mest krångliga matematiska uträkningar, berätta vad det är för väder i Shanghai, hur många som bor i Falköping och – givetvis – säga vad H2SO4 är en kemisk formel för. Resten får du utforska själv:

www.wolframalpha.com2 svar till “En fullständigt revolutionerande dryckesautomat för kunskapstörstiga”

 1. Johan Ronnestam skriver:

  Spännande för att den har ny teknik ja. Men kör en sökning på ex H2SO4 på Google. Första träff blir Wikipedia som tömmer ut ämnet betydligt bättre.

  Wolfram är lite som de första schackdatorerna. De ska teoretiskt slå människan men vi överraskar gång på gång.

  Ha en go helg 🙂

 2. Mattias skriver:

  Hej Johan! Kul med du inte håller med mig. Tyvärr tycker jag att din jämförelse haltar. Wolfram är med största säkerhet inte byggd för att i första hand konkurrera med Wikipedia. Här handlar det ju om rådata från säkra källor, presenterade på ett överskådligt, imponerande och gräva-djupare-triggande sätt. Det tycker jag.

  Önskar dig en trevlig helg!