Vad skulle vi göra om reklam inte fanns?

Spårvagnen far förbi på Vasagatan. Jag tittar till. Reklamytorna längs sidan skriker ut sitt tomma vita budskap. Och för ett par sekunder föreställer jag mig en värld utan reklam. Det är en tanke i grått, och jag överger den därför snart för att återvända till den underbara, färgsprakande, genomkommersialiserade verkligheten.

Without Advertising får alla och vem som helst säga vad de vill om hur världen hade varit utan reklam. Och bland de flamsiga, semiseriösa inläggen finns också tankeväckande guldkorn. Som Without advertising zapping will be a less automated reaction. Eller Without advertising I would have a real job, instead of this joke. Eller Without advertising I probably wouldn’t be Sony’s bitch. Kolla in alla och bidra själv på:

www.withoutadvertising.com

Om reklam inte fanns, vad skulle du då vara, göra, tänka?