Vetenskapsfestivalen: Folk Forever!

Jag var 17 år och nyfiken på typ allt. På nya ord, på det stressade samhället och på hur universum kröker sig. Då kändes den årliga vetenskapsfestivalen, med lika knasig som användbar kunskap att hämta, bara för bra för att vara sann. Jag behövde inga pengar och inga högskolepoäng för att få lyssna på kul föreläsare inom än det ena, än det andra intressanta ämnet. Jag gick dit och blev hög på kunskap. Det var då.

Nu, tio år senare – fortfarande nyfiken, får jag jobba med att marknadsföra Vetenskapsfestivalen till varenda kotte som vill lyssna och titta. Tillsammans med Malin Augustsson (art director), Ann McManus (operativ projektledare) och Fredrik Simson (illustratör) har jag varit med och tagit fram kampanjen för festivalen, som börjar idag måndag.

Uppdraget var att förmedla årets tema – civilisationer igår, idag, imorgon – på ett kommunikativt, lekfullt och förtroendeingivande sätt. Vi valde temanamnet Folk Forever!, och lät Fredrik Simson illustrera Darwin och munkar och läkare, utomjordingar, robotar, riddare och Reinfeldt. Kampanjen går i dagspress, utomhus, på webben, affischer och med program på 200 platser i Göteborg.

Temanamn

Manér

Annonser

Den 4 maj börjar Sveriges folkligaste kunskapsfest i Göteborg. Då kommer hela världen hit för att delta i föreläsningar, workshops, debatter och aktiviteter på stan. Kom du också! Nästan allt är gratis. Årets tema är Folk Forever! och handlar om civilisationer idag, igår och imorgon. Kom hit och lär dig någonting du inte redan visste. Om hur olika vi är. Och om hur lika vi är.
I april släpper vi det öppna programmet. Men redan nu kan du läsa det mesta om Sveriges folkligaste kunskapsfest på www.goteborg.com/vetenskapsfestivalen

Utomhus

Sveriges folkligaste kunskapsfest!
Programmet finns överallt och på www.goteborg.com/vetenskapsfestivalen

Programmet

Bläddra i programmet.

Vad tycker du?

***

Läs också
Göteborgs-Posten: 75-årig apforskare i fokus
SVT Play: Folk Forever! i fokus på festival