Til vissa ord kan jag inte stava

Jag skriver varje dag. Det är ju mitt jobb. Kanske är det ditt också. Det där med ord vållar sällan mig svårigheter. Men ibland så. Som när jag ska skriva initiativ (balansgång!). Eller prenumerera (tungan rätt i mun!). Eller för den delen blixtsnabbt skilja på enda och ända.

Vilka ord har du problem att stava rätt?23 svar till “Til vissa ord kan jag inte stava”

 1. Helena skriver:

  kommunikaiton

  blir aldrig rätt.

 2. Offentligheten skriver:

  Institution. Universitetet.

  Jag har svårt för ord med tre x t.

 3. Cissi H skriver:

  Hydraulik.

  Och olika varianter på ordet (hydraulisk, hydraulslang osv). Har till och med fäst en postitnote med rätt stavning på mitt skrivbord. Men så använder jag rätt ofta just det ordet, av olika anledningar.

 4. Therese skriver:

  Promenad… Det är min akilleshäl.

 5. Maria F skriver:

  proffessionell, professionell, proffesion… Fastnar varenda gång.

 6. Fredrik R skriver:

  Ett antal ord med obetonat i eller e. Det går inte att lyssna sig till att "epedemi", "bibliotikarie" och "medecin" är fel. (Det finns ännu mer svårstavade ord på det här temat, men jag kommer inte på dem just nu.)

 7. Typen skriver:

  nämligen/nämnligen…

 8. MangeD skriver:

  Jämnt. Jag stavar jämt åt helvete fel. Eller jämnt. Det är jämnt skägg (jämtskägg). Svårt att hålla isär, hur som helst.

 9. Petra F skriver:

  Härligt att höra att man inte är ensam. Jag har ett par såna också, men mitt största skrivproblem är av teknisk natur. K och s borde känna på sig att det är dags att byta plats på tangentbordet så snart jag känner mig lite osäker – kankse
  Någon som känner igen sig i det?

 10. Mattias skriver:

  Kom på en till: jag har svårt att stava rätt till generera.

 11. Magnus skriver:

  Ord som börjar likadant som ens namn. Typ om man heter Magnus så har man svårt att skriva magnet. Fingrarna/hjärnan är så van att skriva namnet så det blir det istället för ordet. M,a,g – sen bara rasslar det till så står det magnus. Nån som känner igen sig?

 12. Karin skriver:

  Diskussion. Det blir alltid fel.

 13. Saara skriver:

  Elelr! (Ja ser man på, det blev fel igen.) Dessutom: streck/strecka/sträcka. Huff!

 14. david skriver:

  Ingen som har problem med lugnt eller är det lungt?

 15. Mattias skriver:

  david: nä, det är lungt faktiskt.

  😉

 16. Ulrika Good skriver:

  I min första krönika någonsin smög sig en ända in. Där det skulle varit en enda.

 17. Eric Lindesvärd skriver:

  Männiksor. Jag vet att det blir så redan innan jag skrivit det. Så jag har övat in en rätt snabb korrigeringsmotorik.

 18. Pontus skriver:

  Accessoar

  Allting bara snurrar i hjärnkontoret så fort det ordet ska skrivas.

 19. Niklas skriver:

  Jag kommer direkt att tänka på bredd och brädd. Inte för att jag har så svårt för dem själv men för att de är intressanta och har olika betydelse. Tror dessutom att just dessa ord är enklare eller svårare beroende på vilken dialekt man talar. Stockholmare har förmodligen svårast att skilja dem åt. Testa själv att prata stockholmska och skilja på bredd och brädd.

 20. Fredric skriver:

  Semester. Och nu är jag tvungen att kontrollera stavningen. Det brukar bli semseter. Men det är tangentbordets fel, inte mitt.

 21. Carl skriver:

  Var så förbannad på T9 back in the days för att man inte kunde skriva Cyckel! Ett ord som jag använder minst en gång i veckan, och så finns inte det i T9. Haha! Dum man kan vara.

 22. Anders Lotsson skriver:

  Expedition hade jag länge svårt med. Och San Francisco.

 23. Staffan Bane skriver:

  Ordet brölopp har jag ibland problem med.