Anna Oddbjörn inspirerar med fuldans och bröd på rulle

Tombola_1

I förra veckan fick vi besök här på byrån. CD-Magnus jagade livet ur oss kreatörer, och bussade iväg oss till stora konferensen. Där presenterade Anna Oddbjörn, nyutexaminerad grafisk formgivare från Berghs School of Communication, tre av sina skolprojekt. De var imponerande (och då tar jag inte ens i). Inte heller om jag säger inspirerande och superambitiöst. Och jag kan inte undanhålla dig det fick se. Här presenterar Anna själv två av sina projekt (det tredje är fortfarande topphemligt):

Tombola – bröd på rulle

Med uppdraget att ta fram ett helt nytt sätt att förpacka bröd på, tog vi fram en helt ny produkt: bröd på rulle! Man drar ut och river av det direkt ur förpackningen. Vi saknade ett nyttigt, miljövänligt bröd som var roligt att handla och äta. Och där förpackningen var så fin i sig att man ville ha den framme. Därav Tombola! Inspiration till designen tog vi från Gröna Lund och Rosendahls Trädgårdar, en blandning som blev en perfekt mix mellan det roliga och det trovärdiga. Tombola – bröd på rulle vann tävlingen Embrink Re:design Award 2008.

Arbetsgruppen
Anna Oddbjörn, designer
Malin Ringsby, designer
Lina Tuikka, produktionsledare
Emelie Strand, produktionsledare
Felix Öhman, produktionsledare

***

Konsten att föra sig i fuldans

(På grund av upphovsrättsliga skäl är musiken borttagen – använd din fantasi!)

I mitt examensprojekt förevigade jag Macarena, moonwalk, stage dive och andra fuldanssteg i en klassisk samlarbok. Jag tog fram ett system för hur man skrev ner alla stegen baserat på linjer och symboler, så att varje illustration kan läsas ut och dansas efter. Idén fick jag från 1700-talstekniken att teckna ner baldanser, och kände att det var dags göra en egen, folklig version som alla mer eller mindre har en relation till innerst inne. Till detta gjorde jag också en film ihop med Jonny HolmbergSjälvständig Film.

Vad tycker du?