Är du språkligt passionerad? Då är detta ditt program:

lovesprak

Imorgon, söndagen den 6 september, är det premiär för tredje säsongen av I love språkett teveprogram signerat UR för dig som undervisar i eller är intresserad av språk. Och jag vet nog vad du tänker. För många är UR fortfarande Pogo Pedagog-stämplat och förknippat med knastertorr fortbildning. Men någonting har hänt. Det svänger om UR; de vågar vara lättsamma utan att tappa tyngden. Och de fortsätter att servera kunskap till dig som är nyfiken.

fingret

Varför älskar svenskar svenska? Det är temat i första programmet av I love språk. Programledaren Lotta Jankell diskuterar svenskarnas stora språkintresse med Daniel Sjölin, författare och Babel-programledare, Patrik Hadenius, chefredaktör på Språktidningen och Mikael Parkvall, författare och lingvist.

I love språk sänds på SVT2 söndagar klockan 17.00.

Dessutom: på UR:s webbplats kan du se tidigare I love språk-program. Bland guldkornen finns Vem behöver grammatik?, Är norska kul? och Är vi så bra på engelska som vi tror?