Göteborgs-Posten skriver om Ikea och Verdana (och världen hänger på)

Just som jag – och många med mig – trodde att IKEA-Verdana-historien var utagerad stänker Göteborgs-Posten ytterligare tändvätska på debatten. I dagens webbupplaga, och i torsdagens papperstidning, berättar jag om hur jag ser på det olyckliga valet av profiltypsnitt.

Läs artikeln: Nätprotest mot IKEA:s nya typer

Efter rapporteringen i Göteborgs-Posten bestämde sig affärstidningen Realtid för att höra vad informationsavdelningen på Ikea hade att säga om saken.
Läs artikeln: Ikea i försvar mot typsnittsattacken

Dessutom: de senaste dagarna har nyhetsbyrån AP (Associated Press) skrivit två artiklar i ämnet. USA Today, New York Times och San Francisco Chronicle hör till de stora amerikanska dagstidningar som rapporterat om det så löjligt kallade typsnittskriget.

Och om du bara orkar läsa ett inlägg i den här debatten: läs bloggen Brandacadabra: Why Should Ikea Listen to Designers?

Den här debatten är intressant på många sätt. Dels för att den engagerar, inte bara dem som är engagerade utan också dem som tycker att det rör sig om en struntsak. Sällan har nog de engagerade i en debatt blivit blivit så förlöjligade av människor som inte bryr sig om vad det hela handlar om. Dessutom är det en mycket ojämn diskussion; det är svårt att hitta människor som ärligt tycker att Ikea gjort ett klokt val. Den är också intressant eftersom det rör sig om en till synes liten detalj. Man orkar inte bry sig, men det bryr jag mig inte. Jag hör till dem som tycker att detaljerna här i livet många gånger är lika viktiga som de stora dragen. Och som inser när det är läge att släppa en diskussion. Och det är det nu.