Här är tre annonser som skaver (och just det gör att de är bra)

Herregud, hur många annonser har man inte sett? Säkert tusen. Tusen gånger om. De flesta är rätt dåliga, lämnar inget avtryck. Men några är fantastisk kommunikation. Idag visar jag tre annonser som jag tycker om. Det finns många fler såklart, och om imorgon vore idag skulle jag kanske visa tre andra. Men nu blir det dessa. Annonserna för Langley och Skoda är att betrakta som nya, medan Kvibille-annonsen är från mitten av 1990-talet. Men en sak har de tre gemensamt: de representerar snabb kommunikation med ett störande element, som gör att du hajar till och tar till dig budskapet. Det är oändligt svårt att få till. Men, ibland, så lekande lätt.

langley_danmark_366
Heliskiing på Grönland. Årets nyhet från skidåkarnas resebyrå. Läs mer på www.langley.eu

Reklambyrå Goss Uppdragsgivare Langley Travel
skoda_clown_366
The guy who prices our cars.

Reklambyrå DDB Stockholm Uppdragsgivare Skoda Sverige
kvibille_mogel_366
Reklambyrå Forsman & Bodenfors Uppdragsgivare Ostmästaren Copywriter Björn Engström Art director Staffan Forsman


Vad tycker du?

7 svar till “Här är tre annonser som skaver (och just det gör att de är bra)”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Karin Kennergren, Mia Kolmodin and Daniel Bengtsson. Karin Kennergren said: Lite avigt är ofta bra. RT @pleasecopyme: Här är tre annonser som skaver (och just det gör att de är bra) http://bit.ly/KBVZK #pleasecopyme […]

 2. Fredric skriver:

  I betygsordningen:
  Skoda – 9/10
  Langley – 7/10
  Ostmästaren – 5/10

 3. Mattias skriver:

  Fredric: Fint med betygen. Kan du ge mig tre som är åtminstone 9/10? Svenska.

 4. Fredrik Broman skriver:

  Älskar fortfarande Skoda-annonsen. Den är bra på många plan!

 5. Fredric skriver:

  Mattias: Ok, återkommer om ett par månader. 🙂

 6. RobtheBob skriver:

  Skoda 😀 Langley 🙂 Ost 😐 (kunde de inte centrat rubben lite snyggare åtminstone)

 7. Oskar Dahlbom skriver:

  Åh, hela den Skodakampanjen är lysande. Har fortfarande den Skodafilmen på min topplista. Där man följer arbetet runt i fabriken och när speakern kommer till ”innan de prissätts..” så skymtar clownen förbi på ett kontor. Om du inte tittar så nog så missar du det, och filmen ger annars sken av att vara en helt vanlig bilreklamfilm.

  Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=IGMdeN2S_8Y

  Jag kan titta på den om och om igen. Helt lysande!