McDonald's och DDB Stockholm ger dig inget val

Vad du än väljer, kommer du att hamna på McDonald’s. Det är den ologiska logiken i flödesschema-annonsen som DDB Stockholm gjort för hamburgerjätten. Magnus Jakobsson och Fredrik Simonsson är kreatörerna bakom annonsen, som vänder sig till studenter i Jönköping. Här är den:

big_mac_jodetvilldu_student

Copyn
Student? Med CSN-kort får du rabatt på Big Mac. Välkommen till McDonald’s.

Korta reflektioner
Jag orkar verkligen inte överanalysera den här annonsen. Inte plocka isär den i molekyler och peka på VAD som gör den bra. Istället visar den att kommunikation känns i hjärtat, magen – och hjärnan (och alltid alltid i den ordningen). Det är lite som att bli kär. Och det här är ju roligt, relevant och rakt-på-sak. Det räcker.

Vad tycker du?

***

Läs också
Resumé: Alla vägar bär till McDonalds

7 svar till “McDonald's och DDB Stockholm ger dig inget val”

 1. Christer skriver:

  På en del McD har dom redan infört nåt liknande tvingande mot Big Mac 🙂
  http://www.kvp.se/KVP.se/1.1694759/ar-aldersgrans-pa-happy-meal

 2. Mattias skriver:

  Christer: Humor. Eller som Ditte säger: ”sinnessjukt”.

 3. AnnaKaffekanna skriver:

  Nja. Jag förstår inte hur idén är riktad och ska tilltala just studenter (annat än minicopyn längst ned om rabatten).

 4. Fredric skriver:

  Det som är mest befriande är inte annonsen i sig utan att DDB och kund har modet att experimentera med kommunikationen i allmänhet. Inspirerande.

 5. Gustav skriver:

  En bra annons. Kopplingen till studenter är solklar. Oavsett om du pluggar på en filosofisk- eller teknisk utbildning lär du ha stött på fenomenet att allting skall förklaras i modeller eller scheman. Det blir – precis som Mattias säger – relevant, roligt och rakt på sak.

 6. […] This post was mentioned on Twitter by Jonas Johansson. Jonas Johansson said: http://bit.ly/KbOd9 kan vi bara acceptera att denna är bra nu. Someliern igår sa att pannkakan var nötig (mjöl, ägg, mjölk). Inget snacktack […]