McDonald’s och DDB Stockholm ger dig inget val

Vad du än väljer, kommer du att hamna på McDonald’s. Det är den ologiska logiken i flödesschema-annonsen som DDB Stockholm gjort för hamburgerjätten. Magnus Jakobsson och Fredrik Simonsson är kreatörerna bakom annonsen, som vänder sig till studenter i Jönköping. Här är den:

big_mac_jodetvilldu_student

Copyn
Student? Med CSN-kort får du rabatt på Big Mac. Välkommen till McDonald’s.

Korta reflektioner
Jag orkar verkligen inte överanalysera den här annonsen. Inte plocka isär den i molekyler och peka på VAD som gör den bra. Istället visar den att kommunikation känns i hjärtat, magen – och hjärnan (och alltid alltid i den ordningen). Det är lite som att bli kär. Och det här är ju roligt, relevant och rakt-på-sak. Det räcker.

Vad tycker du?

***

Läs också
Resumé: Alla vägar bär till McDonalds