Vill du vara med och slå världsrekord i idéer?

create

Onsdagen den 4 november är det Entreprenörsdagen på Svenska Mässan i Göteborg. Det har det varit i femton år. Nu vill initiativet 365 saker du kan göra – med Navid Modiri som turbomotor – röra om grytan, ifrågasätta vem som kan vara entreprenör, och inspirera till nya fantastiska tankar. Därför presenterar inbjuder man nu till ett världsrekordförsök i idégenerering. Målet är att få fram minst 365 bärande idéer på 3,65 timmar.

navid_korvar

SÖKES: ORÄDDA KREATÖRER
Nu söker man efter kreatörer och idéskapare som är orädda och vill dela med sig av sina hjärnor och sin energi. Det kan vara vanliga människor som tycker om att hitta på. Och entreprenörer som tänker utanför den berömda boxen. Entreprenörsdagen och 365 saker söker också kreatörer och personer i andra städer i Sverige som genom filialer på sina skolor, företag eller på andra sätt vill bidra med idéer till världsrekordförsöket.

yesyes

SÅ KOMMER VÄRLDSREKORDFÖRSÖKET GÅ TILL

Världsrekordförsöket kommer att genomföras på tre plan, för att tillsammans nå målet att komma på minst 365 bärande idéer på 3,65 timmar:

Ett
Högkvarteret på Entreprenörsdagen består av tre kreatörsgrupper med varsin idéledare, en kommunikationscentral som tar emot idéer utifrån, samt en utvecklingsgrupp som samlar in samtliga idéer och okejar de färdiga idéerna och utvecklar de ofärdiga idéerna tills de fungerar.

Två
Satellitgrupper runtom i Sverige som under rekordförsökstiden (cirka klockan 12.30 till 16.00) brainstormar fram idéer som de sedan skickar till kommunikationscentralen via mejl eller projektets webbplats. Satelliter kan vara ett kompisgäng, en klass på en entreprenörsutbildning eller en grupp på ett företag.

Och tre
Privatpersoner som skickar in sina idéer via hemsida eller mejl.

Efter världsrekordsförsöket kommer samtliga idéer att samlas i en idébank på projektets webbplats. Där kan den som vill ta en idé och använda den eller förvalta den på önskvärt sätt: starta en förening, söka starta-eget-bidrag, starta en studiecirkel, en ekonomisk förening, skriva en roman eller ett programförslag till ett radioprogram. Eller någonting helt annat. Men varje idé finns alltid kvar, och kan aldrig blir förbrukad – oavsett hur många som använder den.

Vill du vara med?
Skicka ett mejl till Navid Modiri navid(a)365saker.se och berätta kort om dig själv och motivera varför du är en av de personer som de söker. Om du vill ha mer information om världsrekordförsöket gör du rätt i att mejla Marie Alsér marie.alser(a)gmail.com.

Läs också
Navid Modiri vet minst 365 sätt att säga hej till kreativiteten
Hur långt sträcker sig DIN kreativitet?
Nike hjärtar DIY – Just do it yourself!

Copypanelen #4: Vad kräver kreativiteten?

Ett kraschande flygplan fick mig att (äntligen!) läsa om boxen

Så håller du kreativiteten i trim