Du, din brorsa och din morsa utser Sveriges bästa reklam

roy_bild

Roygalan – som avgörs på Rival i Stockholm den 28 oktober – är som Guldägget för filmproduktionsbolag. Under kvällen belönas årets mest kreativa och nyskapande reklamfilmer. Och människorna bakom dem. De tio reklamfilmer som är nominerade till Årets bästa reklamfilm har också vinstchans i Folkets Pris. Där är det du och Ove och Jasmine och alla era mostrar och farbröder som bestämmer vem som vinner. Jag gillar initiativet; du som har koll vet att jag tycker att Guldägget omedelbart borde instifta ett liknande pris. I Roy har priset funnits i två år sedan, men jag misstänker att arrangören tidigare haft svårt att nå ut med omröstningen till folket på gatan. I år ser det bättre ut, då SF Media, Rival, Resumé och Aftonbladet nu står bakom priset. Under oktober kommer man att uppmana alla som går på bio eller läser kvällstidning att bidra med sin röst.

Därför: rösta på den reklamfilm du tycker ska vinna. Och uppmana sedan dina vänner och fiender att göra likadant. Först då får vi ett Folkets pris värt namnet. Omröstningen pågår till och med den 26 oktober på www.roygalan.se/folketspris

Sa jag förresten att det finns priser att plocka hem också för den som röstar?

HÄR ÄR FILMERNA DU KAN RÖSTA PÅ
Aftonbladet – Sopranos
B-Reel Films AB

Statoil – Mastercard
Camp David Film

AMF – Larven
Camp David Film

Systembolaget – Tonårsfesten
Esteban

Telenor – Japan
Camp David Film

SJ – Resan mot ett bättre SJ
Jesper Kouthoofd Inc

Radiotjänst – Mataffären
Mister Krister AB

Björn Borg – The Marriage
Hobby Film

ATG – The Winner
The Producers

Friends – Hålla käften
Camp David Film

Systembolaget/Esteban får min röst. Vilken reklamfilm får din?