Du och jag har världens vackraste kontor

tradgardsforeningen

det här är tusen butiker / med vässade klor / det kommer trötta idéer / från strama kontor / men det är sällsamt vackert / här kommer hösten igen / det är kallt som i stenhus / det doftar av regnLars Winnerbäck, Mareld

För att hitta livs levande idéer tror jag inte mycket på att sitta inne, inte på att sitta still. För våra aldrig så kreativa kontor till trots finns de verkligt kreativa miljöerna ofta någon annanstans nära. En hissfärd ner, ut på gatan och sedan vidare. Ut i skogen, in på galleri, ut bland folk eller upp dit du ser hela staden. Det måste få finnas tid för det. Reklam kräver tid.

Det tycker Fuck Logic-författaren Per Öhlin också. När jag mötte honom över en kaffe på Göteborgs Centralstation i mars 2008 sa han med bestämd stämma: Människor som jobbar med reklam ska vara på biblioteket, sitta på en parkbänk eller strosa runt i en galleria. Där finns pulsen och intrycken. Och där får vi insikt om hur konsumenter tänker, känner och agerar. Han har rätt såklart.

* Precis så här vacker var min eftermiddag idag. Min ad-kollega och jag tog anteckningsblocken och hjärnorna med oss till Trädgårdsföreningen. Där satt vi på en bänk i solen och pratade om förändring och om att på allvar bry sig om miljön. Och plötsligt blev platsen där vi satt ett plus för våra tankar. Om du någonsin har lämnat kontoret för att tänka förstår du precis hur jag menar.

Var tänker du?

***

Läs också
karin af malmoe: Jag gör reklam i duschen.7 svar till “Du och jag har världens vackraste kontor”

 1. David skriver:

  Jag lämnade kontoret (sthlm, hbg, mmö) och flyttade till Öland. Ångrar det inte en sekund…

 2. Per T skriver:

  Håller helt med: kontor är överskattade, oavsett hur välinredda de är.
  Det är egentligen ganska självklart – tänk bara på hur mycket lättare det är att promenera och prata med en vän i tre timmar, än att hålla samma samtal igång lika länge vid ett cafébord.

  Det största hotet: tiden. Det tar tid att gå till Trädgårdsföreningen. Säkert 10 minuter. Det är ofta tillräckligt för att skippa … 🙂

 3. Anjo skriver:

  Duschen, skogen och sängen är tre ställen där jag ofta hittar rätt (missförstå mig inte nu).

  Helt klart är att man måste byta miljö då och då. Även det mest kreativa kontor kommer då och då att påminna om David Brents hak i Slough när man kommer in där.

 4. Kikki Högberg skriver:

  Helt klart sant – varför sitter man i sina lokaler när man kan njuta? RT @pleasecopyme: Du och jag har världens vackraste kontor http://bit.ly/Q2OvW #pleasecopyme

 5. Fredric skriver:

  Naturligtvis är det så. Jag kommer ihåg när jag och en kollega gjorde det förra året. Det var nästan som en karikatyr över att sätta sig på en parkbänk och få nya intryck. Men det var precis där, under en enorm ek, som idén damp ner i huvudet på oss. Ett helt koncept och kommunikativ plattform på en gång. Jag ska sno den där bänken.

 6. […] Du och jag har världens vackraste kontor […]

 7. Nina skriver:

  Anjo, tror vi skulle kunna göra underverk tillsammans. Vi har iaf samma ”hittarättställen”.