Lotta Lundgren: “Branschen skulle behöva lite självkänsla”

lotta_l

torsdag, den 8 oktober, är det the Next Event i Stockholm. Bland de många talarna finns Lotta Lundgren. Please copy me ställer fem korta frågor till reklamskribenten som blev matskribent. Läs gärna. Och läs sedan Lottas bedårande matblogg Om jag var din hemmafru.

Det har gått ett år sedan du bestämde dig för att lämna reklambranschen och istället satsa fullt ut på en karriär som matskribent. Har du under året någonsin ångrat ditt beslut?
– Det finns förstås element jag saknar: fast och hög månadslön, att jobba med reklamare, att ha någon som skickar fakturorna och håller ordning på ens deadlines, men jag har aldrig ångrat mig. Jag älskade mitt förra yrke. Men jag älskar det här mer.

En copywriter som jag känner – och som läser din blogg – säger att han skulle lämna fru och barn om han fick leva med dig. Händer det att du får skamligare förslag än så?

– Ja, det händer. I synnerhet verkar det krylla av gifta kvinnor därute som är fruktansvärt sugna på lite hemmafru. Det är hemskt smickrande alltsammans.

Med ett ord, vad skulle den svenska reklambranschen må bra av?
– Självkänsla.

Var får du allt ifrån?
– Jag är en väldigt intresserad person. Då har man mycket att ta av.

Vad kommer du att prata om på torsdagens Next Event?
– Det jag är ombedd att prata om: mig själv. I fyrtio minuter.