SVT visar dokumentär om reklamlegenden David Ogilvy

ogilvy

Här kommer ett viktigt meddelande till dig som fortfarande tittar på det vi populärt kallar tablå-tv. Nu på lördag kväll, den 10 oktober, sänder SVT en dokumentär om den legendariske reklammannen David Ogilvy. Klockan 21.00 närmare bestämt. I Kunskapskanalen.

David Ogilvy (1911-1999) var en slow starter. Han harvade runt som kock, bonde och spisförsäljare innan han 38 år gammal beslutade sig för att satsa på en reklamkarriär. Med exakt noll kunder i portföljen startade han 1948 reklambyrån Ogilvy & Mather. Det gick rätt hyfsat. Klassiska kampanjer för Rolls-Royce, Hathaway, Shell och Dove lade grunden det som kom att bli ett av världens största reklambyrånätverk; idag finns över 450 byråer i över 120 länder.

rolls_royce_liten

At 60 miles an hour the loudest noise in this new Rolls-Royce comes from the electric clock.

Dokumentären berättar historien om han som kom att kallas världens största reklamgeni. Och träffar kollegor och vänner som kan berätta sanningen om mannen, myten, legenden David Ogilvy. Som sagt: Kunskapskanalen den 10 oktober klockan 21.00.

Ska du se dokumentären?

***

Vill du hellre läsa boken? Sätt tänderna i En reklammans bekännelser och Ogilvy on advertising.