Vrål för Världskulturmuseet räckte långt i Månadens Radio

vodou_resume_3
Ur Resumé den 22 oktober 2009.

Idag är jag en glad skit. Sådär glad som man blir när det står klart att man kämpat sig till en pallplats i Månadens radio i Resumé. Vi – det är Valentin & Byhr tillsammans med produktionsbolaget TMP – kom trea med radiospottarna Aaaaj och Förlåt om jag stör för voodoo-utställningen på Världskulturmuseet. Att vi för två veckor sedan fick bronset också i Månadens banner förstärker såklart glad-skit-känslan.

Kanske applåderar du. Kanske suckar du. För nä, det är inte hela världen. Och ja, det finns kreatörer som kan gödsla med sina tredjeplatser i de branschtävlingar som i Stockholm rationaliserats till ”Månadens”. Med sina förstaplatser också för den delen. Och guldägg. Men jag är inte en av dem. Därför passar jag – tillsammans med de människor som var med och gjorde jobbet (reklam är en lagsport!) – på att vara glada skitar idag. Och kanske imorgon också. Man vet aldrig med säkerhet när det händer nästa gång.

Blir du också en glad skit när du vinner (eller kommer trea)?

***

DDB Stockholm/McDonald’s och Forsman & Bodensfors/AMF tog första- och andraplatsen – grattis! Men om det är trean du vill lyssna på är det här du ska klicka:


Hej, förlåt om jag stör – Vodou på Världskulturmuseet


Aaaaa… aaaa… aaj – Vodou på Världskulturmuseet

En sak till. Mårten Evers: du kan vara lugn. Vi lovar att göra allt vi kan för att du snart ska ha voodoo-skriken som ringsignal. Någon mer som vill ha?6 svar till “Vrål för Världskulturmuseet räckte långt i Månadens Radio”

 1. danne skriver:

  bra och välförtjänt. Bra radio är enkel radio, som det heter. kram från huvudstan, D

 2. Fredrik R skriver:

  Klart du ska vara en glad skit. Grattis till tredjeplatsen och till en grym kampanj!

 3. Fredric skriver:

  Grattis. Men jag blir bara glad när jag vinner. Och hatar att komma tvåa. Kommer fortfarande ihåg min första ”Guldnyckel” 1994 när de läste upp vår byrå som guldvinnare men sen ändrade sig, för att de läst fel. Mitt mest bittra silver. Men även en sån som jag blir äldre och klokare. Snart kanske jag uppskattar även en andraplats.

 4. Mattias skriver:

  danne, Fredrik R, Nina: stort tack!

  Fredric: jobbig story. förstår. oftast räknas bara vinst, men ibland kan en tredjeplats kännas som en seger.

 5. Karin skriver:

  Jag kom trea en gång och blev jätteglad. Tävlar så sällan så när jag väl gjorde det blev jag lycklig över att jag och min kollega slagit ut så många andra. Det är jag fortfarande. Och kunden blev också jätteglad även det kanske egentligen inte spelade någon roll.