Äntligen! Lite lugn och skrivro.

ommwriter

Också med kniven på strupen och kramp i fingrarna måste du skriva texten. Då kan det vara skönt att stänga in sig, skärma av och vifta bort allt det där som stör. Dra den stora kapuschongen över huvudet, gå in i ett stort snölandskap – och börja skriva. Med Ommwriter går det alldeles utmärkt. Det hela är en enkel programvara för Mac, ett verktyg som gör att du ingenting annat ser än det du skriver. Inte Twitter, inte hoppande inkommande mejl eller ploppande meddelanden på internchatten. Inget. Bara ord och ett samlande lugn i hörlurarna och upp i huvudet. Testa själv!

Ommwriter är skapad av Herraiz Soto, en reklambyrå i Barcelona. Med verktyget vill de hjälpa sig själva och andra att sätta ord på fantastiska idéer. Det är ett vackert mål för en programvara.

www.ommwriter.com

Vad tycker du?

***

Läs också
Please copy me: Det vita och det svarta rummet
Please copy me: Koncentrationskonst (enligt Matthew Stibbe)
Småstadsreklam: Omm my god

6 svar till “Äntligen! Lite lugn och skrivro.”

 1. Elwira Kotowska skriver:

  vad synd… bara för Mac, snyft.. men, men..det kanske kommer? har du läst min första citatsamling? du hör till en av citerade:)

 2. David Stiernholm skriver:

  Helt i min smak. För mig som ännu mest jobbar i Windows-miljö, skänker varianten Q10 (http://www.baara.com/q10/) avskärmat fokus dagligen.

 3. Bo skriver:

  Ska genast prova detta, behöver koppla bort alla distraktioner.

 4. Adam Vindrelid skriver:

  Helt underbart program, gör sitt jobb perfekt: man kan fokusera på skrivandet. Har fått en definitiv plats i docken. Tackar för tipset!

 5. tevel skriver:

  ”Dear Ommwriter user,

  Yesterday, Monday 30 November 2009, we ran into some technical problems with the Ommwriter server. Due to unusually high traffic loads during peak times, you may have encountered problems with the ommwriter site and/or whilst downloading the Ommwriter. We apologize.

  Fortunately the issue is now resolved and all systems are back to normal.”

  Blogg-huligan, Mattias!

 6. Mattias skriver:

  Elwira: Kul – tack! Det finns ett par liknande program för pc.

  David: Funkar det bra, tycker du? Jag har inte testat.

  Adam: Varsågod.

  tevel: Men skyll inte på mig ;). Jag skrev ju detta för flera dagar sedan. Jag såg att de haft 20 000 nerladdningar på 10 dagar – inte illa.