Ärligt talat, vem bryr sig?

whocares

I reklamdokumtären Art & Copy säger en av de kreatörer som medverkar någonting som fortfarande ringer i mina öron. Som ett evigt tinnitus, ibland svagare, ibland outhärdligt högt. Hon säger:

“I varje rum där reklam skapas måste det finnas någon som säger ‘Vem bryr sig?'”.

Och det värsta är inte att hon har rätt. Det värsta är att det verkar finns så få vem-bryr-sigare i dagens reklambransch. Det gör att det virvlar ut kompromisslösningar som inte är hackade, inte är malna. Men om du finns, om du bryr dig: du behövs mer än någonsin. För först när fler är som du kan vi lyckas skapa reklam som är intressant, relevant och betydelsefull för de många som vi vill nå. Det är vårt jobb: att varje dag och i allt vi gör, få människor att bry sig.

Har jag fel?

***

Dagens låt: Joel Alme – The Queen’s Corner (Spotify)