Brämhults besvarar kärleken med estnisk pop i Nigeria

apelsintojos_logo

Hur gör man för att berätta att Brämhults är världens bästa företag – och se till att de säljer mer nypressad juice? Fråga Volontaire. I dagsfärska kampanjen Apelsin to Jos ska de åka till Tallinn för att få det rockbandet Apelsin att åka buss till staden Jos i Nigeria. Väl där ska bandmedlemmarna skaka hand med borgmästaren och spela inför en stor publik.

Det finns bara ett problem: Volontaire förmodar att Apelsin kommer att säga nej. Och därför uppmanar de nu människor att gå med i Facebook-gruppen (på mindre än en halv dag har 500 gått med!). Den manifestationen kommer förhoppningsvis få Apelsin att säga ja. Och bland dem som gått med i gruppen lottar Volontaire/Brämhults ut en plats i bussen.

David Orlic är en av många hjärnor bakom kampanjen.
– Brämhults är på många sätt ett speciellt företag. Till deras presseri utanför Borås kommer varje dag färsk frukt från odlare i hela världen. Av de bästa frukterna gör de nypressad juice, utan tillsatser, och kör sedan direkt ut till butikerna. Det innebär att de inte har en massa flaskor i lager.
– Brämhults är också ett av Sveriges mest älskade varumärken. Det vi vill göra i den här kampanjen är helt enkelt att besvara kärleken, säger han. Apelsin to Jos kommer inom kort att kompletteras med ytterligare två satsningar.


Kampanjen på 67 sekunder


Korta reflektioner

Den här kampanjen gör mig så glad. Den är komisk (utan att vara ironisk). Den är relevant (passar tusen gånger bättre för Brämhults än för koncentratjuicer). Och den är engagerande och snackbar. Den ger mig till och med hopp om att reklambranschen kan prestera mer än snygga (men idéfattiga) filmer, annonser och produktbroschyrer. Och på allvar börja skapa nytta. Den stora utmaningen för den här kampanjen är att nå utanför den digitala bubblan av reklamfolk. Men det räknar jag lugnt med att Volontaire har en plan för.

Vad tycker du?

Läs också
Please copy me: Brämhults lanserar pantsystem – och hemsida med kort datum