På Idépedia leker vi oss till ett världsrekord. Vill du vara med?

365saker

“De bästa idéerna kommer som skämt. Försäkra dig om att ditt tänkande blir så roligt som möjligt.”
– David Ogilvy

Det är inte varje dag man får chansen att slå världsrekord. Men imorgon, onsdagen den 4 november, är precis en sådan dag. Idéexplosionen kommer att ha sitt epicentrum på Entreprenörsdagen på Svenska Mässan i Göteborg, där tre kreatörsgrupper om sju personer i varje kommer att ägna sin fulla kraft åt att hitta 365 genomförbara idéer mellan klockan 12.30 och 16.09 (det är 3,65 timmar det). Bland oss som kommer att finnas med på plats finns Henrik Wahlgren, Evelina Wahlqvist, Frida Sjöstam, Jens Thoms Ivarsson och Karin Lycke. Det ska bli riktigt kul.

Men Idépedia – som rekordförsöket kallas och kommer resultera i – är inte bara för några, utan för alla; runt om i Sverige kommer det att finnas öppna öppna idésatelliter, dit den som vill får komma. Du hittar dessa satelliter på Världskulturmuseet i Göteborg, 035 i Halmstad, på Lava i Stockholm samt i Lund, Växjö och Jönköping. De kommer under eftermiddagen att skicka in sina idéer till en sambandscentral på Svenska Mässan. Det kan du också göra om du vill vara med och slå världsrekord:

Gå in på Idépedia.se
Där kommer det att finnas ett formulär, där du kan fylla i din idé. Eller idéer (du får bidra med precis hur många som helst såklart). Adressen är alltså www.idepedia.se.

Mejla
Skicka dina idéer till rekord@idepedia.se (under tävlingsperioden klockan 12.30 och 16.09).

Twittra
Skicka dina idéer till twitter.com/idepedia. Använd hashtaggen #idepedia för allt snack om världsrekordförsöket.

Facebooka
Gå med i gruppen Idépedia. Där kan du skicka in dina idéer genom att skriva på väggen.


Vad ska idéerna handla om?
Bra fråga. Svaret: de idéer du, jag och alla andra ska kläcka kan delas i tre grupper. Den första handlar om socialt entreprenörskap, samhällsengagemang och samhällsutveckling. Den andra om kultur, media, webb och reklam. Och den tredje om produkt- och företagsidéer. Solklart? Bra det. 

Och vad blir det av allt?
Också bra fråga. Svaret: alla idéer kommer efteråt att samlas på Idépedia.se – ett Wikipedia för idéer. Där är det fritt fram för vem som helst att ta en idé och förverkliga den. Samma idé kan bli verklighet på många olika sätt; en idé på Idépedia blir därför aldrig förbrukad. Enda kravet är att du någonstans finstilt skriver att du fått idén via Idépedia – precis som i vilket open source som helst!

Läs också
Göteborgs-Posten: “Kaos är ingenting jag är rädd för”
ADA Sweden: Hej, vad gör du Navid Modiri?

***

Dagens låt
Navid Modiri & Gudarna – Kung Midas (Spotify)