Teo Härén om att tänka det som ingen annan tänker

teoharen_svt

Jag åt lunch hemma häromdagen. Och jag höll på att inte komma iväg till jobbet igen. Jag skyller allt på Teo Härén. Och lite på Sveriges Television. På bästa lunchtid visade de en timmes föreläsning från Möteskulturdagen, där Teo pratar om att våga vara vara annorlunda, tro sig veta svaret och bli lycklig över att ha många problem. Det är 56 väl investerade minuter, min vän. Och som alltid med en föreläsning: den är svår att förklara, bättre att se.

Se Teo Härén-föreläsningen på Svt Play (tillgänglig till och med 11 november 2010!)

linje

Dessutom: på onsdag eftermiddag, den 18 november, pratar Teo och hans tvillingbror Fredrik om förändring på Kvalitetsmässan i Göteborg. Det kommer garanterat att bli fullsatt, och min uppdragsgivare Vetenskapsfestivalen såg till att jag fick den sista platsen. Tack! Det ska bli helkul, och jag lovar att rapportera efteråt. I programmet beskriver de dubbelföreläsningen så här:  Hänger du med i förändringen? Nyss högkonjunktur. Nu lägre än lågt. Ekonomi på sparlåga. På ett år har din omvärld bytts ut. Men hur mycket förändras du? Hur mycket förstår du av förändringen? Förmågan att vara kreativ och anpassa sig är viktigare än någonsin. Tycker du att förändringarna går fort i Sverige? Vänta bara! Snart kommer det en tsunami av förändringar. Är du beredd?

Och förresten: Christian Rudolf på Disruptive har gjort en intervju med Teo Härén. Där säger han bland annat detta: “Kreativitet är som bollkänsla. Zlatan har en fantastisk bollkänsla, och det är samma sak med kreativitet. En del har det, andra har mindre av det, men alla har lite av det. Men Zlatan han tränar, trots att han har jättemycket bollkänsla, fotboll varenda dag för att bli ännu lite bättre. Alla har inte samma kreativitet i sig, men om alla utvecklar sin kreativitet skulle alla bli bättre.”

Läs också
Please copy me: Kreativitet och nyfikenhet styr världen – ser du vad som händer just nu?