Dagens snackis: en applikation och en vädjan till Steve Jobs

svt-fb_app

Om några år lär vi skratta knäna av oss när vi tänker tillbaka på den tiden då vi gjorde en stor grej av att någon släppte en mobilapplikation. Det vi är inte där ännu. I somras släppte Spotify sin applikation, och det blev ett väldigt hallabaloo. Idag är det Sveriges Television som får folk att gå bananas. Och retoriken är svår att klaga på: först berättar tv-bolaget att de har en iPhone-applikation klar, men att Apple inte har godkänt den ännu. Sedan drämmer de, tillsammans med Forsman & Bodenfors, till med en kampanj som går ut på just det: att få Steve Jobs att rappa på med godkännandet. På kampanjsajten Dear Steve Jobs demonstrerar folk från byrån utanför Apples huvudkvarter i Cupertino – och förenklar för folk att via Twitter, Facebook, YouTube, bloggar och en enkel omröstning sätta ytterligare press på den verkställande direktören.

Korta reflektioner
Bra idéer är enkla, engagerande och gör att man blir lite glad. Det här är en sådan idé. Dessutom visar den att (många) människor fortfarande gillar public service-tv. Det ger hopp.

Vad tycker du?