Mother London skickar årets smartaste julhälsning

mother

Varje år vid den här tiden överöser samarbetspartners, leverantörer och säljare varandra och andra med julbuketter, kort och en massa sötsaker. Mycket pengar blir det. På reklambyrån Mother London räknade man till 10 000 dollar (det är typ 74 000 svenska). Och istället för att ge till många valde man att ge rubbet till en. Bakom idén står de svenska kreatörerna Daniel Mencák och Erik Nordenankar. Kolla!

Ord känns fattiga. God jul nu!

***

BONUS: Daniel Mencák intygar att allt i filmen är sant och gjort på riktigt. Det kan Theo Delaney och Naana Otoo-OyorteyForward Nigeria intyga. Men det känns på sin plats att tillägga, efter som både Daniel och Erik har knäppa låtsaskampanjer bakom sig. Daniel gick nyligen på Konstfack, och gjorde webbplatsen Konstfack.info som sitt examensarbete. Där presenterade skolans studenter sina projekt, och flera av dem blev omskrivna i tidningar och på nätet. Ingen av konstnärerna fanns på riktigt.

På riktigt var inte heller det examensprojekt som Erik Nordenankar gjorde på Beckmans Designhögskola. I Biggest Drawing in the World påstod han sig ha flugit runt jorden med en gps, som med koordinaterna elegant ritade hans självporträtt. Sant eller inte – idén var fantastisk. Se!