Musikhjälpen, 365 saker och du samlar alla krafter mot malaria

musikhj2

Musikhjälpen är en kul, kreativ – och livsviktig – grej. Med start nu på måndag, den 14 december, sänder tre inlåsta programledare direktsänd radio från en stor glasbur i Bältesspännarparken i Göteborg – dygnet runt i sex dagar. Varför? För att samla in pengar till Radiohjälpens kamp mot malaria – en infektionssjukdom som varje år dödar en miljon (!) barn i Afrika. Lyssnarna får önska låtar och kan också på andra sätt bidra till insamlingen. 2008 lyckades svenska folket samla in över 3 miljoner kronor till världens flyktingar. Årets programledare är Timbuktu, Ametist Azordegan och Christer-i-P3-Lundberg. Under veckan kommer de att få besök av bland andra Laleh, Miss Li, Fibes Oh Fibes!, Tingsek och Promoe.

Och nu behövs mängder med smarta idéer för att maxa insamlingen till Radiohjälpen. I samarbete med Sveriges Radio kommer 365 saker du kan göra och Idépedia.se att i en timmes direktsändning tänka, tänka, tänka ut hur så många idéer som möjligt för att samla in pengar till Musikhjälpen. Det hela händer mellan klockan 20 och 21 på måndag kväll. Och du kan vara med! Anmäl dig omedelbums med namn, mejl och telefonnummer till navid(a)365saker.se. Idéerna publiceras i realtid på Idépedia.se och på glasburens fönsterrutor.

tresexfemsaker_logo

De vassaste och roligaste idéerna kommer dessutom att sättas i verket under tisdagen. Du som kan, vill och hinner möter upp utanför glasburen vid Storan tisdagen den 15 december klockan 08.00. En timme senare ger vi oss ut för att förverkliga idéerna på stadens gator, torg, skolor och arbetsplatser. Insamlingen Musikhjälpen avslutas söndagen den 20 december.

Kom till Bältesspännarparken, bidra med dina bästa idéer, kolla in sändningen och sms:a den låt du helst till höra till 72 999! Texta beloppet 200, 100, eller 50 följt av artist, låt och din motivering.