Världens bästa reklamfilmer (enligt Copypanelen)

Please copy me gav de nitton i Copypanelen ett sådant där uppdrag man gärna vill ge sig i kast med – men helst vill slippa göra: att välja ut världshistoriens bästa reklamfilmer. Varje copywriter fick föreslå sina fem favoriter. Flera kände enorm vånda, och ändra sig och ångrade sig med rädsla att missa något större guldkorn. Därefter sammanställdes allas favoriter, och panelskribenterna fick betygsätta tio av de över trettio filmerna* (flera hade föreslagit samma film). Så här är den – äntligen! – listan över världens tio bästa reklamfilmer.     

1. Carlton – Big Ad

2. The truth

3. Mr W

4. Sony Bravia

5. Skittles – Rabbit


6. Learn English*
*


6. Bud light – Swear jar
**


8. Ikea – The lamp9. Fedex10. Honda Cog

Vilken är din favorit på listan? Och vilka reklamfilmer tycker du förtjänar en plats på tio-i-topp?

***

* Här är hela listan >> YouTube: Världens bästa reklamfilmer

** Bud Light – Swear Jar och Learn English fick lika många poäng, och delar därför på sjätteplatsen.

Läs också
As Good as it gets: Det bästa