Kolla! Muffinstoppar, fingerpistoler och abc-sex!

kaktusben

Urban Dictionar
y är en underhållande och smart sajt med amerikanska slangord – och vad de betyder. Den har funnits i tio år, och där har besökarna tillsammans definierat över 4,5 miljoner (!) ord. Många av orden är nya, andra har fått ändrad betydelse. Eller betydelser; uttrycket Boston tea party har 27 olika. Urban Dictionary definierar sig själv som en sajt “som du bör uppmärksamma och ignorera, ta till dig och slå ifrån dig, skratta åt och akta.”

Och här går det alldeles utmärkt att hitta slangord som skulle funka väldigt bra på svenska. Som tidsvampyr, muffinstopp, abc-sex, presentparasit, pojkvänssoffa, kaktusben och fingerpistol. Vi har mycket att lära av det engelska språket. Vilka ord hittar du som vi kan låna?

www.urbandictionary.com

***

Finns det ingen svensk motsvarighet till Urban Dictionary? Njä. Men vi har Bra ord, Folkmun och Folkets ordbok.