Vad utmärker en bra copywriter?

0000059319_20090803130923

Jag fick frågan på Twitter häromdagen. Och tänkte direkt: tja… världsfrånvänd,. “Framgångsrik”. Och överbetald.

Men nä. De tre utmärker som tur är inte en bra copywriter.

Istället skulle jag säga att en bra copywriter har förmågan att komma på och känna igen bra idéer – och kan hantverket att skriva fantastiska texter när det krävs. Med andra ord: en stor, stor kärlek till språket. Men en ännu större till riktigt bra idéer.

De mest framgångsrika reklamskribenterna jag har mött är genomgående ödmjuka, allmänbildade och förbaskat smarttänkta. Många har dem verkar ha riktigt kul på jobbet också. Sådana människor gör mig stolt att tillhöra den här branschen.

Vad tycker du utmärker en bra copywriter?

***
header
Bonus: Work for food har produkter som visar den kreativa utvecklingen inom branschen. Se också den här.