Beckmansstudenter vänder upp-och-ner på 48 kvadratmeter

Bild 4

Just nu pågår Stockholm Furniture Fair – världens största mässa för nordisk design. Formstudenterna på Beckmans Designhögskola har för andra året i rad en egen monter. Studenterna på Reklam och grafisk form står för gestaltningen och kommunikationen. Deras uppdrag var att berätta om formelevernas projekt, som gick ut på att ifrågasätta och utmana förutfattade meningar om heminredning, där de skulle skapa möbler till ett hem på 48m².

Reklamstudenterna tog fram konceptet 48m² / Same but different. Montern blev en lägenhet på just så många kvadratmeter, ihopsatt på ett oväntat och annorlunda sätt, och där materialen möts där golv kan vara tak och tvärtom. Dessutom skapade studenterna fyra filmer som förklarar känslan: vad är upp och vad är ner?

Se alla filmerna och designföremålen på www.beckmans.se/48m2

Arbetsgruppen
Kaspar Prinz, Sheila Johansson, Johan Barett, Zorica Radovic, Petter Hanberger, Åsa Hammarström, Matilda Sjunnesson

Vad tycker du?