Daniel Vaccino kortföreläser om att jobba med reklam

Det här är min vän Daniel Vaccino. Han är kanske din vän också. Nyligen höll han en uppskattad föreläsning om konsten att samarbeta med en art director. Han bad Måns Jacobsson Hosk, Ulrika Good och mig att vara med på ett hörn. Och jag bad honom att koka ner föreläsningen för bloggen. Det gjorde han.

daniel

Jag heter Daniel Vaccino och jobbar som copywriter på DDB Stockholm. För några veckor sedan höll jag en föreläsning på Berghs, om vad som är extra viktigt att tänka på när man ska börja jobba med reklam. Särskilt när det gäller just kärleken (eller frånvaron av den) mellan en copy och en AD.

Det du ser här är en nedkokad, Please-copy-me-anpassad, digital version. För mig funkar den som en fusklapp i det dagliga livet. En påminnare om vad som är tänkvärt och samtidigt fantastiskt med detta jobb. Hoppas ni gillar den.

PS, när jag pratar om att riktigt duktiga reklamare alltid är ödmjuka så menar jag inte mig själv, att jag är riktigt duktig alltså, för det vore kanske inte så ödmjukt.
PS 2, Jag har ritat allt själv och jag är som sagt copy, inte AD.
PS 3, Alla likheter med faktiska personer i reklambranschen är en slump.


LITE KORT OM DET JAG HAR LÄRT MIG, HITTILLS.

Klicka på bilderna för att de ska bli lite större.

Bild 11
Bild 10
Bild 9
Bild 6
Bild 7
Bild 8
Bild 4
Bild 5

Jag vill skriva en kommentar!

9 svar till “Daniel Vaccino kortföreläser om att jobba med reklam”

 1. Fredric skriver:

  Daniel vårdar sitt personliga varumärke väl. Vi har träffats en gång och är så kallade FB-kompisar. Och fastän jag egentligen inte känner honom är han en förebild för mig som copywriter. En sån som gör att jag själv vill bli bättre.

 2. Ulrika Good skriver:

  SKitbra, helt enkelt.

 3. Anne skriver:

  Klockrent. Sött. Smart. Du må vara copy men bannemej vad goa teckningar.

  A

 4. Simon Färninger skriver:

  Tack för trevliga bilder och upplyftande info! Nästan bättre morgonsyssla än svtplay! 🙂

 5. Bob Dobalina skriver:

  Mycket bra!

 6. Vendela skriver:

  Charmigt och läsvärt. Helt enkelt bra.

 7. GrodanBlogg skriver:

  Bild nr. 7. Klockren!

 8. Anders Klereborg skriver:

  Jag gillade särskilt det blommiga/molniga förklädet på nya AD:n i ruta 4. Och texten? Ja den var mysig och helrätt i samtliga rutor 😀

 9. Facebook User skriver:

  Nr 7 är väldigt nyttig att ha med sig när man söker nytt bo.