Här är Agenda-inslaget om viral reklam (med bonusmaterial)

agenda

SVT-programmet Agenda visade i söndags, den 7 februari, ett sex minuter kort inslag om viral marknadsföring (börjar efter 20.03). Det hela presenterades som “den senaste reklamtrenden” – och den verkligt hårda granskningen av fenomenet uteblev. Istället blev det en kortfattad smörgås-bord-presentation av framgångsrika filmerna i sammanhanget. Henrik Sjödin, varumärkes- och marknadsföringsforskare; Andreas Dahlqvist, creative director DDB Stockholm; Madeleine Östlund, reporter Dagens Media; och Stina Honkamaa, Sverigechef Google, medverkade i inslaget.  Här är alla filmerna i sin helhet:

Samsung  – Extreme Sheep LED Art

Microsoft  – Megawoosh

MSI – Laptop in butt

Volkswagen – Pianotrappan

Evian – Roller babies

Dove – Evolution

Tre apor – Bag-in-box + micro

TV3 – Sandhamnstek

Old lady and air bag

Vad tycker du?