Här är Super Bowl-filmerna folk hatade, älskade och garvade åt

superbowl

Touchdown!
New Orleans Saints vann Super Bowl – på planen. Men vem vann striden om tittarna? Please copy me frågar Åsk WäpplingAdland, som har järnkoll på amerikanska reklamfilmer genom tiderna.

Filmen folk snackade mest om: Google – Parisian Love
Det här är enkel reklam, lika enkel som Google, och med budskapet att Google är en del av ditt liv. Filmen är mycket populär och passar väl in i deras senaste kampanj, men diehard superbowlreklamnördar klagade högljutt över hur fel det är att visa reklam som redan sänts på Super Bowl.


Filmen folk hatade mest: Audi – Green Police
Den här filmen blev snabbt allmänt hatad. Folk tyckte att Audi var överpräktiga med det här, och att filmen gav douchebag-vibbar; det tycker jag är rätt märkligt. Många på Twitter jämförde grönvågen med den grönuniformerade nazistpolisen. Ajaj.


Filmen folk hatade mest II: Dockers – Wear the Pants


Filmen folk garvade mest åt: Snickers – The Game
Halva Twitter skrattade på sig åt att se gamla skådespelare bli tacklade. Jag ser inte riktigt det humoristiska.

Bonus: Volkswagen – PunchDub
Här har vi en uppdaterad variant av en barndomslek för långa bilfärder. Trevlig och framförallt hemlig! När ingen visste vad som skulle visas satt alla och tittade; fick poäng bara för detta.

Bonus: Dove – The Journey to Comfort
Dove har gjort en praktmiss här; Knowledge Generation Bureau kör just nu en liknande reklamfilm – fast för det motsatta könet.

Dove for men – The Journey to Comfort – :30 (2010)

***

Adland.tv hittar du alla Super Bowl-filmer 2010. Kolla också in Mashable.

Vilken är din favorit bland årets Super Bowl-filmer?

4 svar till “Här är Super Bowl-filmerna folk hatade, älskade och garvade åt”

 1. Kalle skriver:

  Gillade verkligen PunchDub. Tyckte mycket om den. Alla kan relatera till denna lek. Väldigt clean och understated, sådant som jag önskar att jag själv kommit på. Gröna nazzepolisen ser jag inte katastrofen med, sannolikt mycket mer funktionell i amerikansk omgivning än i en svensk.

 2. Fredric skriver:

  Snickers är ju riktigt bra. På vilket sätt ser du inte det roliga i att man känner sig som en ”tant” eller ”gubbe” när orken tryter?

 3. carro skriver:

  ja gillade the green police reklamen….

 4. Dabitch skriver:

  Mysko, jag har skrivit två svar men de gick inte in.

  Jag har väl en annan humor, Fredric, den fick mig inte att dra på smilbandet. Därimot hade jag roligt åt Stevie Wonder’s win i punchdub. Win!