På schemat idag: Radio Ga Ga

Retro Radio
Det är måndag morgon, den 1 mars 2010. Jag är på väg till Tornvillan i Nacka Strand. Under tre dagar kommer elva jurygrupper att bedöma, berömma, rata och ompröva de över tusen bidrag som har skickats in till årets Guldägget. Tillsammans med Jöns Hellsing, Tove Eriksen Hillbom, Patrik Larsson, Jonas Enghage, Pia-Maria Falk och Justine Lagache kommer jag att lyssna på radiobidrag tills öronen blöder. Vi kommer att premiera de bidrag som har idéhöjd (en stark och tydlig idé), tydlighet (ett budskap som når fram), relevans (för både avsändaren och mottagaren), hantverk och omdöme. Det ska bli mycket intressant, och jag ser det ett viktigt uppdrag i kommunikationens tjänst.

Jag kommer att rapportera från juryarbetet. Läs mina rapporter om du är intresserad av reklamtävlingar i allmänhet och Guldägget i synnerhet. Men förvänta dig inte att få några hintar om vem som vinner och vem som försvinner. Både Gud och Sveriges kommunikationsbyråer förbjude. Och såklart är det en självklarhet. Den åtråvärda kunskapen om vem som vinner guld, silver, diplom eller ingenting stannar på Tornvillan. Den 15 april kommer du också att få veta.   

Kommentarer inaktiverade.