Smart! Heineken bjuder italienska fotbollsfantaster på violinkonsert

Man har ju sett en del i sina dar, men detta är nog det smartaste jag sett på bra länge. Det är Heineken som lyckats få hundratals flickvänner att dra med sina pojkvänner på en konsert med klassisk musik och poesi – samma kväll som Milan möter Real Madrid i fotbollens Champions League. Efter en gäspig första kvart med violinmusik avslöjas bluffen lika dramatiskt som dramaturgiskt. Tillsammans tittar hela konserthallen på matchen – och tittarna på Sky Sport skrattar gott åt de över tusen människor som gått i fällan. Om fejkkonserten fått spridning på webben? Nä, skojar du?

Hela grejen är så svårt smart, och hänger perfekt ihop med Heineken-konceptet Are you still with us?, som rätt och slätt handlar om att män måste värna om att få se fotboll tillsammans med andra män, även när den rättigheten hotas av flickvänner som hellre vill gå på violinkonserter. Tycka vad man vill om det, men den här reklamkampanjen – som sträcker sig långt utanför annonser och annat tjafs – är svår att inte tycka om. Reklambyrån bakom det lilla mästerverket är JWT Italy.

Vad tycker du?

5 svar till “Smart! Heineken bjuder italienska fotbollsfantaster på violinkonsert”

 1. Stefan skriver:

  Fantastisk idé reklammässigt för Heineken sett till vilken spridning den har fått världen över.

  Möjligtvis att man skulle försökt korta ner den en aning eftersom alla inte vill spendera 5 min med att titta på något om man inte vet vad det är, men jag har svårt att se vad som skulle plockas bort.

 2. Fredric skriver:

  Sinnesrubbat bra. Bättre än rolighetsteorin och det mesta som gjorts.

 3. Mikael Larsson skriver:

  Möcke bra!

 4. Laban skriver:

  Sånt här kan få mig att gråta. Det är fan skönhet.

 5. Bo skriver:

  Sjukt bra, aälskar denna typen av upptåg, de brukar ofta bli lyckade dessutom.