Smart! Heineken bjuder italienska fotbollsfantaster på violinkonsert

Man har ju sett en del i sina dar, men detta är nog det smartaste jag sett på bra länge. Det är Heineken som lyckats få hundratals flickvänner att dra med sina pojkvänner på en konsert med klassisk musik och poesi – samma kväll som Milan möter Real Madrid i fotbollens Champions League. Efter en gäspig första kvart med violinmusik avslöjas bluffen lika dramatiskt som dramaturgiskt. Tillsammans tittar hela konserthallen på matchen – och tittarna på Sky Sport skrattar gott åt de över tusen människor som gått i fällan. Om fejkkonserten fått spridning på webben? Nä, skojar du?

Hela grejen är så svårt smart, och hänger perfekt ihop med Heineken-konceptet Are you still with us?, som rätt och slätt handlar om att män måste värna om att få se fotboll tillsammans med andra män, även när den rättigheten hotas av flickvänner som hellre vill gå på violinkonserter. Tycka vad man vill om det, men den här reklamkampanjen – som sträcker sig långt utanför annonser och annat tjafs – är svår att inte tycka om. Reklambyrån bakom det lilla mästerverket är JWT Italy.

Vad tycker du?