Sharea är samlad kunskap, kreativitet och inspiration

Okej, det här kanske inte handlar om reklam (eller så är det precis vad det gör). Hursomhelst, det här är Sharea – ett spännande inspirationsformat som lanseras idag. Jag är marknadsansvarig för projektet, och har uppdraget att sprida Sharea på alla tänkbara sätt. Och det har du också.

bubbles_366

Har du också saknat en fysisk plats där människor fritt delar med sig av kunskap, kreativitet och inspiration? Det har Navid Modiri och David Stiernholm också. Därför har de tagit initiativet till Sharea (en kombination av orden share och area), som är precis en sådan plats. Fredagen den 21 maj skapar de – tillsammans med många, många andra – världens första Sharea på Världskulturmuseet i Göteborg.

Sharea är öppet för alla: privatpersoner, företag, organisationer och institutioner. Tanken är att skapa ett forum för människor att mötas över generationsgränser, intresseområden och yrkesroller.
–Vi vill också hitta nya sätt att se på spridning av kunskap och kreativitet, säger Navid Modiri. Och alla kan delta, oavsett ekonomiska resurser.

Det är nämligen gratis att komma till Sharea, men det är på sätt och vis dyrt att vara med. David Stiernholm förklarar:
– Själva inträdesbiljetten är det innehåll som var och en bidrar med. Det kostar med andra ord en hel del att vara med, men inte i pengar. Istället bjuder deltagarna på den kunskap som de samlat på sig under lång tid. Priset för att få ta del av den kunskapen är modet att visa upp sig och stå för något. Vi väljer att inte värdera vad varje kunskap är värd, utan ser det som att den som bjuder på sig själv och sina hjärtefrågor, bjuder på något ovärderligt.

FILMEN OM SHAREA

På Sharea Göteborg 2010 får besökarna ta del av – och bidra med – föreläsningar, workshops, miniutställningar, framträdanden, uppvisningar, konstverk, installationer, demonstrationer eller någonting annat som de känner för. Idag måndag öppnar anmälningsformuläret på www.sharea.se.
– I arbetet med Sharea har vi inspirerats av Pecha Kucha, TED, Burning Man, Open Space och andra fenomen och strömningar, säger Navid Modiri. Alla dessa har en tanke gemensamt: kunskap, idéer och kreativitet växer om vi delar den med andra. Och det är i korsningarna och det oväntade som de mest spännande idéer föds. Sharea skapar de korsningarna – och sammanför människor som garanterat har något att dela med sig av. Det kan bli magiskt!

VILL DU VARA MED PÅ SHAREA?
Anmäl dig direkt på www.sharea.se

FÖLJ SHAREA PÅ TWITTER OCH FACEBOOK
På Twitter heter vi @Sharea2010. På Facebook finns en fan page.

Sharea on Facebook