TED är din vän (och Chris kommer till Göteborg)

ted_talks

Under ett par månader framöver har jag valt att jobba utanför jobbet tre dagar i veckan. Det är annorlunda på många sätt. Men ett är säkert: de där dagarna börjar alltid på samma sätt – med att jag ser en kortföreläsning på TED.com. Där finns över 500 inspirerande föreläsningar om teknik, design, vetenskap, konst, kultur, företagande och andra globala frågor. Och allt är fullständigt gratis! Varje föreläsning mellan tre och arton minuter kort. Här är en som jag kollade på häromdagen. Det är artisten, cirkusclownen och entreprenören Derek Sivers som förklarar varför motsatsen också kan vara sann. Se!

Vill du få fler tips på sevärda TED-föreläsningar? Följ mig på Twitter och håll utkik efter Dagens TED.com. Eller berätta för mig om föreläsningar jag borde se och tipsa andra om. Det blir ännu roligare då.

***

WUKFreeChris2

Chris Anderson är författare till Free och chefredaktör för Wired. Han har en namne som sedan 2002 är ledare för TED.com. Den 3 maj kommer Chris “Free” Anderson till Göteborg för att prata om framtidens affärsmodeller på Industri- och Handelskammardagen. Du som kommer till Kongresshallen på Svenska Mässan får dessutom höra Victor Muller och Jan Åke Jonsson berätta om framtiden för Saab, och dessutom lyssna till trendspanaren Magnus Lindkvist, framtidsforskaren Mats Lindgren, framtidsbevakaren Staffan Truvé, managementkonsulten Julia Norinder och advokaten Katarina Nilsson. Hela föreläsningsdagen kostar (bara!) 350 kronor. Biljetten köper du här.

***

ted-persson-great-works
Ted Persson, creative director på Great Works, talar på TEDx Viggbyholm.

Och när vi ändå snackar TED: vem som helst kan skapa en föreläsningsserie som TED stöttar. Dessa serier kallas för TEDx. I Sverige arrangeras TEDx i flera städer och orter under våren. Bland annat i Viggbyholm den 19 april, i Stockholm den 21 april, i Malmö den 14 maj och i Göteborg den 15 maj. Antalet platser på föreläsningarna är begränsade. Ansök och håll tummarna riktigt hårt.


Är TED din vän?