Fira nationaldagen med kreativ helkväll på Pecha Kucha #20

Pecha Kucha är ett globalt presentationsevent där lokala och besökande kreatörer från många områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder. Det hela blir ett kaleidoskop av inspiration, idéer och kreativitet. Allting började i Tokyo 2003; nu finns i 313 länder. Till Göteborg kom Pecha Kucha redan 2004 – som stad nummer sju i världen! Det kan vi tacka Jesper Larsson för (läs en längre intervju med honom här).

Nu firar Pecha Kucha Göteborg snart 20 gånger. Och eftersom allting på Pecha Kucha bygger på talet 20 (20 bilder i 20 sekunder, och presentationerna börjar alltid klockan 20.20) är det klart att det blir lite extra festligt den 6 juni. Dessutom är det nationaldag. Och som alltid är fritt inträde. Alla de över 200 som har presenterat på Pecha Kucha de senaste åren är hedersgäster. Därutöver lär det komma ett x antal hundra – räkna med publikrekord!

PLATS OCH TID
Park Lane, Kungsportsavenyn 38
Söndagen den 6 juni
Insläpp 19.30. Presentationerna börjar 20.20. Räkna med en förlängd helkväll – underhållningen håller på tills stället stänger klockan 02.00. Mellan 22 och 24 är det glada timmar i baren.

KVÄLLENS TALARE

 • Nationalteatern – teaterrockgrupp
 • Niklas Madsen – designförslag på ny skattesedel
 • Carolina Falkholt – Grafitta
 • Jesper Östlund – biolog och fotograf
 • Linda Spåman – Pervers Kroki
 • PK Mahanandia – indisk livshistoria
 • Ted Hesselbom – Röhsska Museet
 • Scott Blixen – post punk/music art

BONUSAKTER & DJs

 • DJ Naomi Paradise – dj
 • Dan Henriksson – utsmyckning av lokalen
 • Klubb Pervers Kroki – Film, liveframträdande och kopieringsmaskin av och med Frida Sjöstam, Nicklas Hultman, Linda Spåman & Jeanette M Rodell
 • Carolina Falkholt Live: Electro + cello
 • Daniel Rehn – dansnummer / partytält / dj

Ska du dit? Berätta det på Facebook.

***

Sprid ordet! Pecha Kucha är för alla – se till att alla får redan på det! Det gör du busenklast genom att ladda ner, skriva ut och sätta upp posters på din arbetsplats, din skola eller hemma på kylskåpet. Tack!

***

Dagens låt: Glada Hudik-teatern – Sverige (Spotify)