Så får du jobb i reklambranschen

Eller ah, här är åtminstone ett sätt att få in den berömda foten. Ett svårt smart sådant.

Det är Alec Brownstein som står för årets kanske vassaste jobbraggarkampanj (hittills). Och egentligen är han faktiskt redan inne i branschen; de senaste åren har han arbetat som copywriter på BBDO New York och Publicis New York. När han nyligen ville söka sig vidare tog han sikte på Droga5, Saatchi & Saatchi och Young & Rubicam. Eller snarare: på byråernas kreativa chefer.

ian

Han anade att de titt som tätt googlade sina namn, och köpte därför den sponsrade länken som dyker upp först i söklistan. Priset? Ynka 6 dollar. Och resultatet? Han fick komma på intervju på varenda en av byråerna. Och han fick jobb på Young & Rubicam. Det är han såklart värd.

Googlar du dig själv?