Telia gör 4:ans buss till världens snabbaste

_MG_4176

3G? Nä, glöm det. 4G är det nya snabba. Och Telia har sett till att Stockholm blir först i världen att kunna njuta av den mobila bredbandsuppkopplingen. Tillsammans med DDB Stockholm låter de folk testa tekniken på 4:ans buss. Ombord kan du surfa upp till tio gånger snabbare än på gatan utanför. Kampanjen innefattar – förutom bussen – också utomhusreklam, radiospottar och webb. Kolla in!

_MG_4165

_MG_4183

Korta reflektioner

Vissa idéer gör mig glad. Helt omedelbart. Bara så. Det här en sådan idé. Den är kul, kreativ och relevant. Och sådär retligt självklar. Klart att man ska kunna testa 4G-tekniken ombord på 4:ans buss! Medievalet är enastående. Sedan är det såklart inte – och ska kanske inte vara – raketforskning att skapa den omgivande kommunikationen. Snabbt är ett tacksamt tema, men jag gillar hur bussen närmast flyger förbi hållplatserna i radiospotten. Eller budskapen på de där håll-i-dig-banden ombord. Men så långt som att säga att jag gillar varumärket Telia skulle jag ändå inte sträcka mig; för mig är de fortfarande gråstrikta och tråktrygga. Men det rör på sig. Just nu med en oanad hastighet. Reklam kan onekligen ändra på hur vi ser saker och ting här i världen.

Vad tycker du?