Vi är värda så mycket mer – panelsamtal om gratis imorgon

free-sign-797711
Är det okej att jobba gratis? Är det någonsin en smart idé? Och finns det andra valutor än pengar?
Det är frågor som många kreativa grunnar på till och från. Imorgon torsdag arrangerar ADA ett panelsamtal om att jobba för noll kronor. Platsen är Bliss på Magasinsgatan 3. Staden är Göteborg. Tiden är 17.15-18.15 (kom i tid, det börjar prick kvart över!). Och i panelen hittar du Svante Hjertén, evenemangschef på Göteborg & Co; Richard Dore, illustratör och konstnär; Ulla-Lisa Thordén, säljtränare och författare till boken Luspank och idérik; och den där Mattias Åkerberg, copywriter och bloggare. Jesper Larsson, vd på Next Century Modern, är moderator.

Det är gratis (!) att komma dit och lyssna. Baren är öppen (men inte fri). Det enda du måste göra är att anmäla dig till info.ada@businessregion.se. Det är redan nästan fullt, så se till att knipa någon av de sista platserna. Vi ses där!

Läs också
Nä, jag jobbar inte gratis (och betalar inte för att jobba)

Allt handlar inte om pengar.

6 svar till “Vi är värda så mycket mer – panelsamtal om gratis imorgon”

 1. @collentine skriver:

  Lite nyfiken på om paneldeltagarna jobbar gratis denna gång:D

 2. Johan skriver:

  Synd att jag inte är i Göteborg imorgon.

  Men jag har varit på en annan föreläsning som snuddar vid detta ämne. Dan Pink har skrivit en bok som heter ”Motivation” som handlar om att det är andra saker än pengar som driver motivationen. Ruggigt intressant tycker jag.

  Helt kalrt värd att läsa eller åtminstone kolla in hans TED-talk:

  http://www.ted.com/talks/lang/eng/dan_pink_on_motivation.html

 3. Mattias skriver:

  Collentine: Klart vi inte jobbar gratis.

  Johan: Tack för tipset – ska kolla in det!

 4. d skriver:

  mycket bra, mycket tänkvärt

 5. Erik skriver:

  Det var en intressant tillställning, om än lite rörigt ibland. Personligen förstod jag nog inte riktigt var Richard hade sina lojaliteter. Han framstod bitvis som en valpig tonåring. Jag förstod aldrig riktigt hur han tjänar ihop till brödfödan, men tyckte mig höra bidrag/A-kassa nämnas. Då blir ju onekligen gratisjobb en helt annan femma, som stavas h-o-b-b-y. Fy, det där lät konservativt och dömande. Hmm. Många bra åsikter vädrades dock under denna timme och ska jag välja en som satt sig får det bli denna: ”jag har ingenting emot att jobba gratis, bara jag får betalt för det” (Jesper Larsson:s FB-vän)

 6. Andreas Remfeldt skriver:

  Work for free or for full price. Never for cheap.