Så skriver du en tisdag i augusti

aaaa

Jag har en kompis kompis som har lagt sig till med ovanan att skriva augusti med stort A. Alltså Augusti. Jag berättade för honom att det inte bara ser fult ut, utan dessutom är svenskspråkligt fel. ’Okej då’ sa han lite skamset. Och föreslog självmant att samma sak rimligtvis borde gälla för september och mars också. Och för alla de andra månaderna. ’Det låter bra’, sa jag, och vi betraktade saken som utagerad.

Ett par dagar senare skickade han ett sms. ’Det är likadant med veckodagar ju. Som onsdag. Och fredag. Har jag fel?’

’Nä, du har fattat grejen’, svarade jag. ’Gå nu och synda inte mer.’2 svar till “Så skriver du en tisdag i augusti”

  1. Fredrik R skriver:

    Bra. Felaktiga versaler är ett av de skrivfel jag stör mig allra mest på. Väldigt många skriver dessutom Svensk och Fransman. Usch.

    (Com Hem skriver ”Göteborgare” i en aktuell kampanj, men det känns av någon anledning inte riktigt lika hemskt.)

  2. Milla skriver:

    Det är en del av att svenskan blir ”förengelskad”, precis som med särskrivningarna. I engelskan så skriver man ju veckodagar och månader med stor bokstav och och särskriver mycket och det är lätt att blanda ihop.

    Jag är svensk men har en kärleksrelation på engelska, vilket ibland gör att det blir snurrigt i grammatiken. 😉