Steve Henry om reklambranschens känslomix

stevehenry

Steve Henry är engelsk copywriter och creative director med närmare 25 år i branschen. Han grundade reklambyrån HHCL och skapade där klassiska kampanjer för bland andra Tango, Maxell Tapes och Guinness. Tidningen Campaign rankade byrån som landets främsta tre år i rad – och utsåg den år 2000 till det gångna decenniet mest betydelsefulla. Efter två år som executive creative director på TBWA London valde han att bli strategisk kommunikationskonsult. Och Campaign valde in honom i Hall of Fame, där han sällskapar med de trettionio andra som betytt mest för engelsk reklam under det senaste halvseklet.

I en intervju med The Guardian beskriver han reklambranschen som en “bisarr bransch” där de pengar, den passion, det engagemang vi investerar ofta resulterar i reklamfilmer som folk undviker till förmåga för bankärenden och toalettbesök. Han sammanfattar alla de där blandade känslorna med de kloka orden:

stevehenry_citat

Läs hela intervjun

The Guardian: Great expectations

Och nu blir det reklam signerad Steve Henry. Först ut: Tango.

Och sedan: Maxell-filmen som parodiserar Bob Dylan

… och den här Guinness-filmen som är en sann klassiker.