Rivstarta hjärnan (och hösten) med Pecha Kucha

pecha_kucha_2

Jag gillar när allting drar igång igen. Just nu är den kanske bästa tiden på året. Folk är utvilade, men också laddade. Vi gör upp planer, nya vanor och hoppar jämfota in i höstprojekten. Och vi vet att vi lovar liiite för mycket. Men skit samma. Det enda vi behöver nu är en dunk inspiration som bensin på nu-börjar-världens-bästa-höst-elden. Du som bor i Göteborg gör därför rätt i att svänga in på Pecha Kucha nu på tisdag.

pecha_kucha_1

Kort repetition: Pecha Kucha är en globalt presentationsformat där kreatörer från olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder. Det blir 6 minuter och 40 sekunder. Och det blir en helkväll med inblickar i många världar.

Med start klockan 20.20 tisdagen den 10 augusti blir det tio sådana kreativa kortpresentationer om bland mycket annat yoga, struktur, nördfilmer, väskor och Molièr-pjäser. Det är fritt inträde. Det är på Park Lane. Och det finns bar.

Ska du också gå dit? Berätta det på Facebook.

HÄR ÄR HELA TALARLISTAN
David Stiernholm – struktör
Johanna Andersson – yogainstruktör
Jesper Östlund – biolog och fotograf
Andre Hedetoft – geek movie director
Johannes Bergmark, Luc Kerléo & Tippi Tillvind – Den elektroakustiska skåpbilen
Jenny Andersson – Bajsugglan
Maria Spante – tekniska system och sociala relationer
Klara Sibeck – väskmode i Asien
Åsa Kalmér – teaterregissör
Jesper Larsson – Kina

BONUS: Samma kväll – på tisdag alltså – spelar José González med The Göteborg String Theory. Det blir musik som du aldrig hört förut. Konserten börjar klockan 18.15 på Götaplatsen. Senare på kvällen – klockan 19.30 – visas dokumentären Extraordinary ordinary life of José GonzálezBiografen Roy.

***

Under det pågående Göteborg Kulturkalas vore det synd att missa: förhandsvisningen av Puss, Asha Ali, Oskar Linnros, Glada Hudikteatern och designmarknad på Röhsska museet. Och säkert en hel del annat. Hela programmet finns här.

Nu kör vi.