Han är pappa till tio nej (och nu får han ett till)

larsfalk
Året är 1978. Mannen är Lars Falk. Boken är Ord till salu.

Ibland blir det fel. Men å andra sidan kan fel leda till någonting nytt och rätt.

För ett tag sedan kunde du läsa om tio smått briljanta nej-regler här på Please copy me. Håkan Aludd, art director på Sunny side up, och jag pekade ut Leon Nordin som pappa till dessa. Men det skulle visa sig att vi hade schabblat en smula med faderskapstesterna. Häromdagen fick vi ett mejl:

Hej,
det gör ont att göra alla Leon-fans lite besvikna, men listan med ”10 nej som dukar bordet!” är faktiskt min. Jag återgav den i min bok Lovtal från 2006 (och även i ett Mästarmöte några år tidigare). Korrekt är dock att ”andan bakom” härstammar från större tänkare än jag. I rakt nedstigande led har den syresatt såväl DDB som Arbmans, Falk

& Partners, Falk & Pihl och OCH. Någon gång på 90-talet tog jag mig för att tolka allt detta, som så många duktiga (alltså inte bara Leon) lärt mig, på mitt sätt. Eftersom jag i dagarna utkommer med boken Slutsålt (Liber) och även där återger denna min högst personligt tillverkade text känns det angeläget att lägga till ett elfte nej; ”Nej, låt ingen opåtalat sno dina idéer”. Dessutom har Leon sagt så många bra saker att han klarar sig ändå.

Vänliga hälsningar
Lars Falk

Vi – det är Håkan och jag alltså – ber om ursäkt såklart, men vägrar att stå där med skammen. Istället är vi stolta som tuppar över att ha inspirerat Lars Falk till ett elfte nej. Och självklart lättade att ha hittat barnets rättmätige fader. Som en hyllning till Lars Falk och hans insatser för den svenska reklambranscher tänker vi köpa hans senaste bok Slutsålt (om han lovar att signera den) – och vi uppmanar dig att följa vårt exempel. Boken ser ut så här (fast större):

slutsalt

Hos Adlibris och Bokus kan du redan nu bevaka boken.