Niclas Carlsson och Anna Qvennerstedt medverkar i Copywriterbibeln

niclas_anna

Många är påtänkta, men få är tillfrågade. Och av dem har varenda copywriterkotte hittills tackat ja. Nu är det klart att Niclas Carlsson och Anna Qvennerstedt kommer att medverka i intervjuform i den kommande Copywriterbibeln (arbetstitel). Sedan tidigare har vi klart med Magnus Jakobsson, Petrus Kukulski och Martin Marklund.

Anna Qvennerstedt behöver knappast någon närmare presentation. Men ändå: hon är copywriter på Forsman & Bodenfors, där hon arbetar för kunder som Apoteket, Systembolaget, Sveriges Radio och Svenska kyrkan. Anna är ständig sekreterare i den nyligen instiftade Guldskriftsjuryn, och hon kommer att vara huvudjuryordförande för den 50-årsjubilerande Guldägget 2011. Häromåret – ah, 2007 för dig som bestämt måste veta – blev hon invald i Platinaakademien. I sin motivering uttrycker Lars Falk att “jag inser att här har vi en som skriver så man vill läsa, men inte mer än nödvändigt eftersom bra idéer är ännu större.”

Niclas Carlsson borde inte behöva någon närmare presentation. Men ändå: han är något av en doldis i branschen, trots att han är pappa till många välkända reklamkampanjer. Hör här: under sina år på King – han är precis börjat på Lowe Brindfors – har han jobbat för ICA, ComHem, SJ, Lotto och Åhléns. Och vunnit fler kreativa priser än alla Sveriges landsortsbyråer tillsammans. Därför gissar jag att varenda kreatör i det här landet skulle kunna mörda för att få stoltsera med han portfolio Copyhouse by George.

***

I mitten av december åker jag till Stockholm för att träffa dessa fina reklamskribenter, som har vänligheten och den goda smaken att medverka i Copywriterbibeln. Just nu pågår arbetet med att skriva kapitel för kapitel, leta formgivare (där är vi snart hemma!), välja papper, format, bindning – och skapa en tidsplan för arbetet. Tillsammans med vårt förlag Roos & Tegnér kommer vi jobba stenhårt de närmaste månaderna. I oktober 2011 finns resultatet i din hand. Håll ut!

***

Räkna lugnt med att det kommer att tillkomma ytterligare en copywriter (minst) till den redan imponerande – ja, jag FÅR säga det själv – skaran. Vem det är? Det säger jag inte.

Läs också
Anna Qvennerstedt till kvinnliga kreatörer: Våga misslyckas och säga ja!
Nya ord till salu: Anna Qvennerstedt